Flere voksne får klamydia

Aarhusiansk klinik har fået travlt

Flere og flere danskere bruger deres bedste alder på at tisse glasskår. For ikke kun unge men også voksne mennesker får kønssygdommen klamydia. Det fortæller DR Østjylland.

- Det ser vi i vores klinik hver dag, lyder det fra Mette

Deleuran, som er ledende overlæge på Kliniken for Sexsygdomme på Aarhus Universitetshospital.

Af den seneste opgørelse fra Statens Seruminstitut fremgår det, at 879 danskere over 40 år fik konstateret klamydia i 2010. To år tidligere lå tallet på 780, mens det i 2006 kun var 612 mænd og kvinder, som herhjemme fik stillet diagnosen efter at have rundet det skarpe hjørne.

Flere er singler
Hos Sex og Samfund er formand og læge Christian Graugaard ikke i tvivl om årsagen.

- Flere voksne lever som singler eller i serielle monogamier, altså hvor de går fra det ene forhold til det andet, siger han.

Det giver udfordringer, som man ikke kendte til tidligere, hvor man typisk blev i ægteskabet længe, siger Christian Graugaard.

Han finder stigningen bekymrende og vil ikke afvise, at de kampagner, som normalt rettes mod unge skal have udvidet målgruppen.

- Det her er tal, som vi vil holde ganske nøje øje med. For selvom det helt store boom i sexsygdomme stadig er hos de 15-24 årige, så vi må være opmærksomme på, om der her er nogle målgrupper, vi forsømmer. Og hvis der er det, så må vi gøre noget, siger han.