Flere unge skal testes: Her kan du blive testet i weekenden

Unge kan i løbet af weekenden blive testet uden tidsbestilling ved to mobile testenheder, som er sat op i Universitetsparken og ved Handelsskolen i Viby.

Fokus er for tiden på de unge i Aarhus, hvor coronavirus især har bidt sig fast i de af byens borgere, der er under 30 år.

På et pressemøde, som blev afholdt i dag - lørdag - klokken 10 på byens rådhus, opfordrer borgmester Jacob Bundsgaard (S) til, at både skoler og forældre taler med deres børn om, hvordan de bedst muligt kan undgå at blive smittet.

- Vi står i en ganske alvorlig situation. Vi har rundt om i hele Europa set en stor stigning i antal smittede med coronavirus. Også herhjemme er de seneste dages smittetal kun gået en vej – og det er op. Lokalt ser vi i Aarhus også en foruroligende udvikling, siger borgmester Jacob Bundsgaard på pressemødet. 

Fredag blev der registreret 859 nye tilfælde af smitte med coronavirus på landsplan. Heraf var 157 tilfælde opdaget i Aarhus.

Alle unge i Aarhus bliver opfordret til at lade sig teste uanset, om de har symptomer eller ej.
Alle unge i Aarhus bliver opfordret til at lade sig teste uanset, om de har symptomer eller ej.

Forældre skal tage en snak med deres unge

To ud af tre nysmittede borgere i Aarhus er børn og unge i alderen 10 til 29 år.

- Derfor kommer vi til at sætte ind i folkeskolens ældste klasser, og vi vil bede forældre om at tage en ekstra snak med de unge mennesker, siger han og fortsætter:

- Den snak skal vi alle sammen have. Få talt om, hvordan vi er sammen, siger borgmester Jacob Bundsgaard på pressemødet.

Han fortæller også, at kommunen i de næste dage vil sende materiale ud til forældre, som omhandler, hvordan de kan tale med deres børn om coronavirus. 

Nye teststationer i Aarhus

Regionsrådsformand Ander Kühnau (S), politidirektør i Østjyllands Politi Kirsten Dyrman og ledende overlæge på Aarhus Universitetshospital Lars Østergaard var også til stede på pressemødet.

Regionrådsformanden fortæller, at der den seneste uge er 458 mennesker konstateret smittet med coronavirus i Aarhus kommune, og 26 er indlagt og fem på intensiv. 

Derudover er der stor efterspørgsel for at blive testet.  I løbet af weekenden vil der blive opsat fire mobile testenheder rundt omkring i Aarhus  for at flere - især unge - kan blive testet. Her skal man ikke have en tid i forvejen. 

To af de fire mobile testenheder er allerede sat op i Universitetsparken og ved Handelsskolen i Viby,  og her kan man blive testet fra 9-16.

Mandag og tirsdag vil der blive sat testenheder op ved Aarhus Airport, som ligger i Tirstrup og ved Nordgaardhallen i Brabrand. 

Regionen forventer, at de vil kunne teste 2.000 ekstra personer per dag.  

Læs mere om testenhederne her.

Sommerhus

play Tidlig rift om sommerhuse: - Hylderne er næsten tomme

20210104-094805-L-1920x1280we

play Weekendens vejr: Det bliver frost – ikke 7-8 grader!

politibil

Hjalp du en ung kvinde hjem nytårsnat? Politiet leder efter dig

130220_roegfri_psyk.jpg

Psykiatri Listen ude af regionsrådet: Eks-formand er ærgerlig

Lilleøre Hurtigfærge

Fra Kina til Aarhus: Ny Samsøfærge er på vej

domstol retten byretten Randers pædofilisag 2

Børnemishandlers navn delt tusindvis af gange - politiet advarer