Flere teorier om hjemmerøveri

Politiet efterforsker flere mulige motiver

02:10

1 af 2

Fredag morgen begik en mand et særdeles voldsomt hjemmerøveri hos en familie på Kornmodsbakken i Aarhus V.

Her blev familien med tre børn holdt fanget og truet med en økse i tidsrummet 6.30 til 7.00.

Det kan du læse mere om her.

Østjyllands Politi fortæller, at man arbejder ud fra flere forskellige bevæggrunde i sagen.

- Vi har flere mulige teorier. Det, der sker, er, at fruen i huset opdager gerningsmanden ude i deres udehus, hvor han truer hende med en økse og trænger ind i huset. Inde i huset afkræver han familien et større kontantbeløb. Faktisk vil han have 3-4 millioner kroner, som han mener, at fruen i huset skulle have fået i forbindelse med en skilsmisse, siger Morten Daugaard, der er politikommissær hos Østjyllands Politi.

Han forklarer om politiets mulige teorier om hjemmerøveriet.

- Den ene teori er, at han bliver overrasket ude i skuret under et indbrudsforsøg, og at det han så gør efterfølgende er en panikhandling. Men i og med at han er meget indstillet på at vide, at familien havde de mange penge, kunne man godt tænke, at det var mere planlagt. Det er helt åbenlyst, at han er gået forkert, fordi familien er ikke i besiddelse af penge i den størrelsesorden. Man kan tænke, om han måske er gået forkert, siger Morten Daugaard.

Politiet efterlyser vidner i sagen, der kan have set gerningsmanden, eller som har oplysninger omkring familiens bil, som han flygtede i.

Derudover vil politiet gerne høre fra folk i området.

- Vi er også interesseret i at høre fra folk i området, som måske ligger inde med penge efter en skilsmisse, hvor de måske tænker, at det her kunne være dem, som han var efter, siger Morten Daugaard.

Gerningsmanden beskrives som mand, 175 til 180 centimeter høj, muskuløs af bygning, iført grøn maskering, grøn bluse, blå bukser og hvide handsker. Han talte engelsk.

Bilen er en hvid Ford Focus stationcar med registreringsnummer JW21853.

Oplysninger i sagen kan gives til politiet på telefonnummer 114.

Du kan høre hele interviewet med Morten Daugaard over artiklen.