Flere skal gøre som Kate

Aarhus Universitetshospital vil have flere til at tage hjem kort tid efter fødslen

Foto: Fra Facebook

Fødeafdelingen ved Aarhus Universitetshospital har startet en Kate-kampagne.

Fødeafdelingen vil have de kvinder, som bliver mor for første gang denne sommer, til at gøre lige som hertuginde Kate fra Storbritannien - nemlig tage hjem få timer efter fødslen. Det fortæller DR Østjylland.

Hvis de ikke gør det, kommer afdelingen let til at løbe tør for senge til alle.

- Antallet af fødsler kan variere med op til 100 på en måned. Så når vi oplever perioder med mange fødsler på en gang, så har vi problemer. For det er klart, at det ikke er optimalt med en gangplads eller at blive overflyttet til et andet sygehus, når man har brug for fred og ro til at lære sit barn at kende. Så hellere komme hjem i trygge rammer, siger chefjordemoder Joan Dürr fra Aarhus Universitetshospital.

Se: Østjyder får flere børn

Derfor får de førstegangsfødende denne sommer et tilbud om at komme direkte hjem.

- Det er vigtigt at understrege, at det er frivilligt. Det er kun, hvis man ønsker at komme hjem, at man kommer det. Ellers sørger vi for at finde en anden løsning, siger Joan Dürr.

Selv om hospitalet altså denne sommer gerne sender nye mødre og nyfødte hjem direkte fra fødegangen, så mener chefjordemoderen ikke, at der er en risiko for, at børnene vil blive genindlagt - eksempelvis på grund af vægttab, fordi amningen ikke fungerer som den skal.

- Det er ikke erfaringen, hvis vi kigger til andre steder, hvor man allerede anvender den praksis. Men det kræver, at der er et godt system, man kan kontakte, siger chefjordemoder Joan Dürr.

Hun understreger, at alle familier får et telefonnummer med hjem, så der er adgang til hjælp hele døgnet.