Flere overlever kræftsygdom

Det konkluderer en ny undersøgelse

02:50

1 af 2

Østjyderne må rejse længere efter kræftbehandling, men det har givet resultat at samle specialister i kræftmedicin på færre sygehuse. Det viser en ny rapport på området.

Den nye rapport slår fast at behandlingen af de fire største kræftsygdomme er blevet markant bedre indenfor de seneste 10-15 år. Det skyldes blandt andet, at ekspertisen i vidt omfang er blevet samlet i behandlingscentre i landet.

Samtidig er undersøgelsen en kærkommen oprejsning til de læger, der i årevis er blevet skældt ud, fordi tidligere undersøgelser viste, at Danmark halter bagefter andre lande, lyder det fra Michael Borre, der er professor på Aarhus Universitetshospital og formand for kræfteksperterne inden for en bred vifte af specialer i de såkaldte Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG).

- Det er super godt. Det er jo fantastisk for de som arbejder rigtig rigtig hårdt hver eneste dag for at helbrede, behandle og øge livskvaliteten hos disse patienter. Så at få den rigtige anerkendelse og kunne se patienterne i øjnene og få den tillid, at de er i de bedste hænder - det er det hele værd, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Og så har vi endnu til gode at se resultatet af de seneste kræftpakker og screeningstilbud.

Se et længere interview med Michael Borre i videoen øverst. Her kan du blandt andet få svar på, hvorfor dødeligheden blandt kræftsyge i Danmark stadig er langt højere end de lande, vi sammenligner os med.