Flere end 3.000 ungdomsboliger på vej i Aarhus

I løbet af de kommende år vi der stå flere studieboliger klar i Aarhus

På Godsbanen ved Carl Blochs Gade kommer der 375 nye ungdomsboliger. Foto: Google Street View

For at mindske presset på ungdomsboligerne i Aarhus er der 3.072 nye studieboliger på vej,

Hvert år ved studiestart flytter mange unge til byen. Og de har brug for et sted at bo. Helst et sted med en overkommelig husleje.

Læs også Rådhus spiller Star Wars i klokketårnet

Derfor er efterspørgslen på byens ungdomsboliger ekstra stor på denne tid af året.

- Vi vil gerne sikre os, at de unge, der kommer til byen for at studere, får så god en start på dagen som muligt, og derfor er det vigtigt, at vi sørger for at bygge flere ungdomsboliger, siger Bünyamin Simsek (V), der er rådmand for Teknik og Miljø i en pressemeddelelse.

Han mener, at de studerende er med til at forme byen og give byen et ungdommeligt præg.

01:41

VIDEO: Studenterhus Aarhus har i samarbejde med Aarhus Kommune taget initiativ til at sætte midlertidige studieboliger i form af containere op rundt omkring i byen. Indslaget er fra august 2017.

Luk video

Bedre muligheder for små boliger

Før sommerferien indgik Kommunernes Landsforening en aftale om kommunernes økonomi for 2019.

Heri indgår også udviklingen af den almene boligsektor. Aftalen indebærer blandt andet, at det kommunale tilskud til almene boliger fastholdes på et stabilt lavt niveau. 

Med aftalen har Aarhus Kommune bedre mulighed for at bygge flere små boliger.

- Vi skal gøre, hvad vi kan for at sikre et højt uddannelsesniveau i Aarhus, og derfor er det vigtigt, at vi får bygget flere ungdomsboliger, siger  Bünyamin Simsek.

Her ligger de kommende ungdomsboliger: Foto: Teknik og Miljø Aarhus Kommune

10 gode råd til dig som er boligsøgende

1. Skriv dig op - og i god tid
Det kan virke banalt, men det er vigtigt, at du bliver skrevet på venteliste til en ledig lejebolig i så god tid som muligt. Det giver et forspring i boligsøgningen. Og du behøver ikke vente, til du er blevet optaget på studiet.

 2. Vær realistisk
Start med at overveje nøje, hvad du ønsker, og hvilke boligdrømme du kan gå på kompromis med. Kan du fx nøjes med et mindre værelse, hvis det betyder, at du får en bedre beliggenhed? Eller er pladsen det vigtigste for dig?

 3. Skab dig et overblik
Sørg for at få et godt overblik over din privatøkonomi, så du har et realistisk billede af, hvor meget du kan sidde for om måneden. Tal eventuelt med din bank. Husk at indregne en post i budgettet til de løbende forbrugsudgifter, dvs. vand og varme.

 4. Brug boligportalerne
Der findes en lang række boligsites, som enkelt og effektivt formidler ledige lejeboliger. De mange boligsites findes med en enkel søgning på nettet fx: boligportal.dk, ciu.dk, lejebolig.dk, dba.dk/boliger/lejebolig, minlejebolig.dk, boligbasen.dk, kollegierneskontor.dk, aku-aalborg.dk.

 5. Husk også de mange kollegier
Der findes både almene og private kollegier i næsten alle former og prislejer rundt omkring i landet. Nogle kan søges direkte hos det pågældende kollegium og andre via boligportaler, der samler kollegier på tværs.

 6. Vær opsøgende og brug dit netværk
Gå ikke kun den slagne vej. Brug også dine venner, familie og bekendte. Måske de kender nogen, som kan hjælpe dig? Og hold dig ikke tilbage fra at bruge de sociale medier.

 7. Søg i et bredt geografisk område
Uden for byernes centrum er der mindre pres på boligmarkedet. Boligens placering tæt på fx offentlig transport kan betyde meget. Så sæt dig grundigt ind i, hvor langt væk fra dit studie, du egentlig kan søge, samtidig med at du har en acceptabel transporttid.

 8. Acceptér at din første bolig måske er midlertidig
Ingen siger, at du skal blive boende i din første bolig under hele dit studie. Vær indstillet på midlertidige løsninger det første stykke tid, som fx kortvarig fremleje. Dine ønsker kan ændre sig, og nye muligheder kan opstå, når du først har tag over hovedet.

 9. Slå dig sammen med andre
Overvej muligheden for at starte i en delelejlighed eller et bofællesskab. Det åbner op for flere muligheder og giver dig garanti for socialt samvær. Husk dog altid at tjekke med udlejer, om denne boligform er tilladt, inden du flytter ind.

 10. Forældrekøb? Tal med banken
Overvejer din familie at købe en lejlighed til dig, så er det en god ide at starte med at tale med jeres bank, som typisk kan guide jer. Der kan også være særlige forbehold for forældrekøb i den enkelte forening.