Flere cyklister i Aarhus

Cykeltrafikken i Aarhus er stigende

Flere og flere aarhusianere sætter sig på cyklen og tramper i pedalerne.

De seneste par år er cykeltrafikken steget markant i Aarhus.

Tal fra Aarhus Kommune viser, at der er sket en stigning i cykeltrafikken på 19 procent de seneste år.

Det er den største stigning, der er målt, siden overvågningen af cykeltrafikken begyndte i 1990.

En del af stigningen kan ifølge Vejdirektoratet tilskrives de forbedringer for cyklisterne i Aarhus, der er gennemført i forbindelse med projektet Aarhus Cykelby.

Aarhus Cykelby har et samlet budget på 27,1 millioner kroner, hvoraf vejdirektoratet har bidraget med 8,2 millioner kroner, der er hentet i deres særlige pulje til støtte for cykelprojekter.

- Puljen skal fremme cyklen som et sundt, grønt og effektivt transportmiddel, siger Lars Moustgaard fra Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Han fortsætter:

- Og som den pæne stigning i cykeltrafikken i Aarhus som følge af Cykelby-projektet viser, så skaber en kombination af forskellige tiltag grobund for, at cykeltrafikken i en by kan vokse.

Støtten fra statens pulje til cykeltrafik har været vigtig for Aarhus Cykelby.

- Når man har statslige puljemidler i ryggen, er det nemmere at udfordre vanetænkning og afprøve tiltag, som man ellers ville holde igen med. Etableringen af landets første Cykelgader i Aarhus er et godt eksempel på et tiltag med væsentlig betydning for, hvordan vi i fremtiden indretter vores gader i større danske byer til at klare den stigende mængde cykeltrafik, siger projektleder for Aarhus Cykelby, Pablo Celis.