Flere børn i Aarhus

Se hvilke områder der har udsigt til flest småfolk

Der er udsigt til flere børn i de aarhusianske vuggestuer, børnehaver og skoler.

Den positive vækst i Aarhus fortsætter i de kommende år, og det betyder flere børn i dagtilbud, skoler og fritidstilbud, viser nye befolkningsprognoser.

Ifølge Aarhus Kommune ventes det samlede befolkningstal at stige, så der i 2017 er ca. 62.900 børn og unge fra 0-17 år i kommunen.

Væksten er særlig stor blandt de alleryngste. Kommunen forventer, at der i løbet af de kommende fem år vil blive ca. 1.500 flere 0-5-årige børn.

Her skal de nye børn bo

Rådmand for Børn og Unge Kristian Würtz (S) glæder sig over udviklingen.

- Flere børn i Aarhus er godt nyt for fællesskabet. De nye generationer er jo dem, der skal være med til at sikre velfærd og velstand. Det er en meget positiv udvikling, som fint stemmer overens med kommunens overordnede mål om en stabil vækst i befolkningen frem mod 2030, og det kan jeg kun glæde mig over, siger han i en pressemeddelelse.

De nye befolkningsprognoser viser samtidig, at kurven er vendt, så der for første gang i en årrække forudses en svagt positiv udvikling i antallet af elever i folkeskolerne i Aarhus.

Ifølge prognoserne sker væksten især i de områder, hvor er der planlagt nye boligområder. Det gælder blandt andet i Brabrand, Lisbjerg, Skødstrup samt byen "Nye" ved Elev nord for Aarhus.