Flere almene boliger i Aarhus

Rådmand vil have flere prisvenlige familieboliger

Kristian Würtz (S), der er rådmand for teknik og miljø i Aarhus Kommune, søsætter et projekt, der skal skaffe 2.000 nye almene familieboliger på fire år, og aarhusianske boligforeninger skal være med til at føre planen ud i livet.

Målet er, at byen også fremover skal kunne tilbyde borgere med almindelige indkomster et sted at bo. Lørdag havde Brabrand Boligforening åbent hus i en række almene boliger på havnen i Aarhus.

Her var Mark Pedersen, og Camilla Peulecke nede for at se deres lejlighed for første gang. Parret har sammen med mange andre været skrevet op til lejlighederne i det attraktive område i Aarhus Ø, og nu kunne de så endelig se den 114 m2 store lejlighed, som de flytter ind i til september.

- En ting er omgivelserne, men rent økonomisk, i forhold til for eksempel isbjerget, er det et scoop, siger Mark Pedersen, men henvisning til prisen, der lander på 9.500 kroner plus forbrug om måneden.

Se: Byudvikling skudt i gang

Til samme pris får man cirka 30 m2 mindre i for eksempel Isbjerget ikke langt derfra.

Brabrand Boligforening kan udleje lejligheden til den attraktive pris, da foreningen er underlagt almenboligloven.

- Der er en bremse på, hvor dyrt det kan blive, og derfor er det billigt i det her attraktive areal, siger Steen Thomsen, der er projektleder i Brabrand Boligforening.

Og hvis det står til politikerne i Aarhus, skal der mange flere af den slags almene boliger til byen.

- Så man på tværs af husstandstype og pengepung kan finde en egnet bolig i Aarhus, siger Kristian Würtz (S), der er rådmand for teknik og miljø i Aarhus Kommune.

Han har fremlagt et forslag, der hvert år de næste fire år, skal opføre 500 nye almene boliger i byen for ikke at skræmme borgerne væk med de høje priser.

- Hvis ikke vi kan finde tag over hovedet til dem i Aarhus, så risikerer vi, at de flytter andre steder hen, siger Kristian Würtz.

Mark Pedersen og Camilla Peulecke må vente et par uger med at flytte ind i deres nye lejlighed, som de overtager den 15. december.

- Vi har kigget på hus i mange år, men vi er aldrig kommet videre, fordi vi skulle langt, langt ud for at få råd til det, som vi gerne vil have - plus have råd til det, som vi gerne vil lave ved siden af - så det her giver rigtig god mening, siger Camilla Peulecke.

Du kan se mere om sagen i tv-indslaget øverst på siden.

Hund i sne

Udbredt sne over store dele af landet i nat

Sundparken Horsens ghetto

play 124 boliger rives ned: - Det er spild af penge

20201013-144325-4-1920x1280we

Motorvej har lange udsigter: Nu er fire borgmestre gået sammen om ny idé

20200424-133559-L-1920x1280we

Doping og narkotika: Østjyllands politi finder stor gevinst på rockerborg

Lige nu
test corona covid-19

liveblog COVID-19 LIVE: 666 er på hospitalet

politibil

Endnu en bøde venter ejeren: Wellnesscenter er fire gange taget i at holde åbent