Flash mob: Flygtninge fryser stadig

DFUNK vil gøre opmærksom på flygtningesituationen

01:31

1 af 2

Midtimellem de julehandlende på Lille Torv i Aarhus stod en gruppe personer lørdag eftermiddag i sommertøj bærende på skilte.

Præcis klokken 12 smed de jakkerne og fandt skilte frem. Skilte med teksten: Refugees are still cold. Oversat til Dansk: Flygtninge fryser stadig.

- Det er for at gøre opmærksom på, at flygtningesituationen stadig er aktuel. Det er jo lidt ved at være en old news, men der er stadig ikke fundet en konkret løsning på det, og nu begynder det at blive koldt, og så er det jo ekstra vigtigt, at vi kan gøre noget for flygtningene i Danmark, siger Malene Olesen, der er koordinator i DFUNK-Dansk Flygtningehjælp Ungdom.

Vil skabe opmærksomhed

Iført sommertøj stod de cirka 20 personer frysende med skilte fremme for at give de julehandlende aarhusianere lidt at tænke over - at flygtninge i Danmark blandt andet bor i teltlejre, og at der stadig er brug for hjælp.

- Vi gør det for at skabe opmærksomhed om den aktuelle situation, og vi har prøvet at skabe eftertænksomhed hos folk, der går forbi og læser skiltene, siger Malene Olesen.

I fem minutter stod gruppen med skiltene fremme foran Magasin på Lille Torv, inden de igen tog jakker og halstørklæder på.

- Jeg håber meget, at nogen så det og tænker videre over det, siger Malene Olesen.

I videoen øverst på siden kan du se mere fra dagens aktion.