Flagpladsen i Mindeparken stråler til minde om prins Henrik

Onsdag blev de mange blomsterbuketter ved Marselisborg Slot i Aarhus flyttet til Mindeparken

01:40

Onsdag blev prins Henriks blomsterhav fra Marselisborg Slot flyttet ned til Mindeparken få hundrede meter derfra.

Flere hundrede østjyder har gennem den seneste uge lagt blomsterbuketter og hilsner ved Marselisborg Slot i det sydlige Aarhus for at vise deres deltagelse, udtrykke deres sorg og mindes og æres prins Henrik, der døde den 13. februar og tirsdag blev bisat fra Christiansborg Slotskirke.

Læs også Prins Henriks kiste fik påkastet jord fra Marselisborg Slot

Anlægsgartnere fra Aarhus Kommune gik i gang med flytningen tidligt onsdag morgen, og først ud på eftermiddagen var den sidste af de mange buketter på plads i Mindeparken. 

En anlægsgartner fra Aarhus Kommune er ved at lægge blomsterne på plads i Mindeparken.

- Jeg synes, at det er en meget smuk tanke, at de skal ligge her, så alle kan få glæde af dem, siger Bodil Rydahl fra Skåde.

Og hun var ikke den eneste i Mindeparken, der tirsdag glædede sig over blomsterne, som østjyderne altså nu kan opleve døgnet rundt og ikke kun i dagtimerne ved slottet.

- Jeg bliver helt rørt, og jeg bliver så glad for at se, at de bliver behandlet med så stor respekt og lagt så smukt op, så vi alle sammen kan nyde det, siger Jenni Winding fra Aabyhøj.

Aarhusinere kigger nærmere på det store blomsterhav i Mindeparken.

De breve, tegninger og hilsner, som var vedlagt buketterne ved slottet, er omhyggeligt sorteret fra og gemt, så dronning Margrethe kan komme se dem, når hun kommer til Aarhus i påsken.

MARSELISBORG SLOT

I 1967 fik prinsesse Margrethe som tronfølger og prins Henrik overdraget Marselisborg Slot af kong Frederik IX.

Regentparret har benyttet slottet i Aarhus som sommerresidens og har ofte holdt jul på slottet.

Dronningen takker befolkningen

Dronningen takker på kongefamiliens og egne vegne den danske befolkning for varme og sympati i forbindelse med prins Henriks død og bisættelse.

Læs også Se billeder og video: Prins Henriks østjyske charmetur

Det fremgår af en meddelelse fra Kongehuset, skriver Ritzau.

Dronning Margrethe takker den danske befolkning for smukke blomster, for at have trodset kulden for at vise prinsen den sidste ære i slotskirken og for utallige skriftlige sympatitilkendegivelser.

Både unge som ældre var i dagene efter prins Henriks død forbi Marselisborg Slot for at lægge blomster og hilsner til ære for prinsen.

I meddelelsen står der også, at denne opbakning har rørt kongefamilien og har været med til at hjælpe dem igennem den svære tid.

- For mig og min familie har det været dybt bevægende at opleve den varme og sympati, der fra alle dele af det danske samfund er strømmet os i møde i forbindelse med prins Henriks død og bisættelse, skriver dronningen blandt andet. 

03:11

VIDEO: TV2 ØSTJYLLAND mødte tirsdag nogle af de mange østjyder, der markerede et endeligt farvel til prinsen, der blev bisat.

Luk video