Fitnesscenter slår dørene op: Folk er ellevilde, fortæller ejer

Fitnesscenter-ejer jubler over genåbning. - Vi har ikke råd til andet, fortæller hun.

- Min telefon har været i brand her til morgen, fortæller Lærke Bach, der er medindehaver af fitnesscentret Power House Aarhus.

Hun glæder sig over, at nattens politiske aftale om genåbning slår fast, at fitnesscentre må åbne fra torsdag.

Lærke Bach åbnede sit fitnesscenter lørdag 5. december sidste år sammen med sin kæreste Jonas Nielsen. Centret nåede kun at holde åbent i fire dage, inden nedlukningen trådte i kraft den efterfølgende onsdag 9. december.

Brugt udstyr og et telt har betydet, at iværksætterne har kunnet tilbyde udendørs træning under nedlukningen.
Brugt udstyr og et telt har betydet, at iværksætterne har kunnet tilbyde udendørs træning under nedlukningen. Foto: Pressefoto

De to nybagte iværksættere har været økonomisk pressede under nedlukningen, men siden 24. februar har de holdt gang i deres forretning ved at tilbyde udendørs træning.

Nu ser Lærke Bach frem til også at kunne tilbyde træning inden døre, og kunderne står tilsyneladende på spring:

- Folk er ellevilde og har rigtig mange spørgsmål. De er positive og klar til at komme i gang, siger Lærke Bach.

Coronapas bekymrer

Power House Aarhus vil indtil videre beholde muligheden for udendørs træning som et tilbud hen over sommeren. Tilbuddet har betydet, at folk er kommet til fra andre byer for træne, og det relativt nystartede center kan nu prale af at have omkring 500 medlemmer nedlukningen til trods.

Ifølge den nye genåbningsaftale skal de fitness-hungrende fremvise et coronapas for at få adgang til træning, og det er et skår i glæden for Lærke Bach:

- Det skræmmer medlemmer væk, at du skal tage en test for at passe din træning, for  fitness er ikke noget, du kun går til en gang om ugen, siger hun.

Da TV2 ØSTJYLLAND besøgte Lærke Bach i midten af februar, overvejede hun at åbne imod reglerne, fordi centret var presset på økonomien af nedlukningen.

Udover at der skal vises coronapas, venter Lærke Bach nu på de nærmere retningslinjer fra myndighederne, som skal beskrive i detaljer, hvordan genåbningen helt konkret kommer til at foregå:

- Men ligegyldigt hvad der kommer, åbner vi torsdag. Vi har ikke råd til andet, siger Lærke Bach.

Også landets største fitnesskæde Fitness World, der har adskillige afdelinger i Østjylland, er yderst tilfreds med udsigten til at kunne genåbne:

- Vi er meget begejstrede for, at vi kan få lov til at åbne vores centre igen. Vi ved, at mange danskere har ventet længe på denne mulighed og glæder sig til at komme tilbage til træningen, og vi glæder os utroligt meget til at tage imod dem og hjælpe dem tilbage i de gode træningsvaner, fortæller regionschef i Fitness World, Anton Larsen i en pressemeddelelse.

Sådan kommer du i gang igen efter corona


20200424-134855-L-1920x1079we

Vild bilist gik i nettet: Fire klip i kørekortet på to minutter

20200318-160329-L-1920x1079we

Aarhus Universitetshospital er klar til strejke: Patienter vil få besked om ændringer

Vaccination

Østjyder udskyder vaccinestik for at tage på ferie

20190304-100901-5-1920x1079we

Opdateret: 3-årig i live efter at være fundet i vandet ved Silkeborg

Drone HIKC

play Lucas svinet til efter kamp – fodboldspiller får karantæne resten af året

Alex Bach, SuperBrugsen Spentrup

play Alex opfordrer stadig sine kunder til at bruge mundbind

Dagens mest læste