Finders Keepers: Østjysk design er på et tårnhøjt niveau

Niveauet i østjysk design er tårnhøjt, siger kvinden bag den populære design-marked Finders Keepers

Hvad gør man, hvis man er en nystartet designer, men ikke lige har penge til egen butik eller webshop? Svaret er Finders Keepers.

Finders Keepers er en velbesøgt marked på Godsbanen i Aarhus, hvor unge ukendte designere fra Østjylland viser deres nyskabende designs frem. 

- Det niveau, de østjyske designere har, er tårnhøjt. Jeg synes, de er sindssygt dygtige og kreative. Jeg synes, de har nogle produkter, der er salgsbare og som faktisk skiller sig ret meget ud. , siger Herle Jarlgaard Hansen, CEO i Finders Keepers.

Kun de dygtigste designere

Én af de designere, der er med på weekendens messe, er Morten Rasmussen, der har brugt et år på skabe sit helt eget tøjmærke. For ham er der én god grund til at bruge weekenden på Godsbanen i Aarhus.

quote Det niveau, de østjyske designere har, er tårnhøjt.

Herle Jarlgaard Hansen, CEO i Finders Keepers

- Man får sådan en rigtig forståelse for, hvad det kræver som iværksætter og inden for branchen, siger Morten Rasmussen bag mærket Ackite.

Finders Keepers er så populært, at det kun er de allermest lovende designere, der får lov at få en af de eftertragtede pladser. 

Astrid Brøndens speciale på arkitektstudiet var denne bænk
Astrid Brøndens speciale på arkitektstudiet var denne bænk

For Astrid Brønden var det specialet fra arkitektstudiet, der blev vist frem lørdag for de tusindevis af potentielle kunder.

- De har været rigtig positive og kommet med mange gode kommentarer. Så får man ros for noget, man har brugt meget tid på at lave. Så det går lige i hjertet, siger Astrid Brønden, der er arkitekt og designer. 

Keramiker Marie Graff står bag Kodanska
Keramiker Marie Graff står bag Kodanska

Ud over masser af omsætning fik den nystartede keramiker Marie Graff også andet med hjem fra Finders Keepers.

-Selvom jeg sælger til slutbrugeren her, så har der også været en del butikker, som har været forbi og fået nogle aftaler med, siger Marie Graff, der står bag Kodanska. 

I videoen herover kan du se reportagen fra lørdagens marked på Godsbanen i Aarhus.