Fik vendt underskud til overskud: - Frivillighed skal løfte lokalsamfundet

Caféen i BMI-hallen i Beder-Malling har på få år vendt et underskud på flere hundredtusinde kroner til et overskud

00:54

Sportshallernes caféer er ikke så god en forretning, som det var engang. Den oplevelse har de også haft i Beder-Malling Idrætsforening.

Café Klubånd i BMI-hallen gav i 2015 et underskud på 300.000 kroner, og det betød, at Beder-Malling Idrætsforening var nødt til at skille sig af med den daværende forpagter. 

Læs også Flere kunstgræs-baner kommer til: Men de er skævt fordelt

Men i dag ser det anderledes lyst ud for caféen, som nu drives af frivillige samt en deltids-ansat kok. Sidste år gav caféen et overskud på 50.000 kroner, og det er netop i de frivillige, at man i Beder-Malling ser fremtiden.

- Drivkraften er lokalsamfundet og borgerne herude som simpelthen driver det her. Vi ville aldrig kunne klare det uden, siger initiativtager til Café Klubånd og medarrangør til Borgerbazar Christine Winding-Lauritzen til TV2 ØSTJYLLAND.

Køerne var lange ved Café Klubånd, da der lørdag blev holdt Borgerbazar.

Ildsjæle bag Borgerbazar

Lørdag var der også kø ved caféen i BMI-hallen, da der var Borgerbazar. Her var over 70 stande opstillet og gjort klar til en dag med handel, loppemarked og hygge for de lokale. 

Drivkraften er lokalsamfundet og borgerne herude som simpelthen driver det her. Vi ville aldrig kunne klare det uden.

Christine Winding-Lauritzen

Idéen opstod, da Christine Winding-Lauritzen og Henny Møller, der står bag facebookgruppen Beder-Malling Bazaren, snakkede om, hvordan de kunne styrke deres lokalsamfund. Og så slog de deres to initiativer sammen til Borgerbazaren.  

- Frivilligheden, det er ligesom det, der skal løfte lokalsamfundet i dag. Det er det, der binder os sammen. Vi er to byer om Beder og Malling, men vi har ikke altid tænkt os sammen, men det er vi, og det vil vi rigtig gerne være. Det er caféen og begivenheden i dag et bevis på, at vi er rigtig stærke sammen herude, og vi vil rigtig meget, siger Christine Winding-Lauritzen. 

Læs også Flere kunstgræs-baner kommer til: Men de er skævt fordelt