Fik stjålet dankortet: Tricktyv hævede 10.000 kroner

En 79-årig kvinde fik stjålet sit dankort. Hun opdagede senere, at der var stjålet 10.000 kroner fra kortet

En 79-årig kvinde fik stjålet sit dankort, da hun ved sit hjem blev kontaktet af en fremmede kvinde, som steg ud af en grå Audi-stationcar.

Den fremmede kvinde stillede en masse spørgsmål på gebrokkent engelsk, og pegede på et kort, som hun havde medbragt.

Tricktyveriet fandt sted på Ålykkevej i Aarhus-bydelen Risskov.
Tricktyveriet fandt sted på Ålykkevej i Aarhus-bydelen Risskov. Foto: Google Street View

Da kvinden igen var forsvundet, opdagede den 79-årige kvinde, at hun havde mistet sit dankort. Efterfølgende viste det sig, at der var hævet hele 10.000 kroner fra kortet. 

Har muligvis afluret pinkoden

Den 79-årige kvinde havde tidligere bemærket den fremmede kvinde, da hun var i Føtex og handle ind. Politiet kan derfor ikke udelukke, at kvinden har afluret den 79-åriges pinkode i butikken.

- Normalt kan man jo ikke hæve sådan et beløb uden, at det har kende pinkoden, så det kan sagtens være, at den har været kendt på forhånd, siger vagtchef ved Østjyllands Politi, Stig Heidemann til TV2 ØSTJYLLAND.

Kvinden beskrives som 30-35 år, ca. 165 cm høj, kraftig af bygning og med lang sort hår i hestehale. Hun beskrives også  som østeuropæisk af afstamning. Hun var iført cowboybukser, hvide tennissko.

Flere tilfælde for nylig

Metoden med at aflure ældres pinkode er noget, som politiet har set meget på det seneste. Alene de seneste par dage har der været flere tilfælde.

Blandt andet fik en 85-årig kvinde torsdag stjålet sit dankort, da hun blev kontaktet af en mand i sin opgang i det nordlige Aarhus. Senere opdagede hun, at et større kontantbeløb var hævet fra sin konto. 

Samme dag blev en 74-årig kvinde kontaktet af en ukendt engelsktalende mand ved sit hjem i Randers, efter hun havde været ude at handle. Kvinden fik stjålet sit dankort, og også her var der hævet et større beløb.

- Vi har mange sager i gang om denne type kriminalitet og oplever det hver anden til tredje dag, siger Janni Lundager, kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND fredag.

Vaccine

Regionsrådsformand om vaccinekaos: - Alt for mange får invitationer

Pia Ebdrup ny

play Pias tænder smuldrer væk - har fået regninger for 150.000 kr.

Ilva Lars Larsen møbler møbelkæde kæde butik logo IDdesign

Store butikker skal sikre 250 kvadratmeter til hver kunde

image00006

play Video: Få en eksklusiv rundtur på spritny hurtigfærge

melissa og julia grenaa gymnasium 2

På trods af lave smittetal: Julia og Melissa må stadig ikke komme i skole

Skærmbillede 2021-02-25 kl. 06.12.20

Hvornår kan du igen rejse til udlandet? Her er syv eksperters bedste bud