Festuge-sejlads udskydes

Sejlads fra Brabrand til Aarhus C udsættes

Foto: Colourbox

Til Aarhus Festuge, der begynder om en uge, var der planlagt sejlture fra Brabrand og ind til det centrale Aarhus, Den Blå Bro, men de ture bliver alligevel ikke til noget i år, da båden, der skal fragte aarhusianerne, ikke når at blive klar.

Strækningen byder på meget omskiftelige forhold i vanddybe, og det betyder nogen steder, at man på visse tidspunkter ikke kan sejle med almindelige både.

Derfor havde Aarhus Festuge bestilt en specialfremstillet soldrevet båd, men den når ikke at blive klar til dette års festuge, og derfor må aarhusianerne væbne sig med en smule tålmodighed i forhold til at komme til at opleve åens vej ind gennem byen.

Se: Festugens højdepunkter

- Vi vidste jo fra starten af sejlprojektet, at det var en proces, og at dette første år var en slags dummerunde, hvor vi kan samle erfaringer og udvikle noget enestående aarhusiansk over de næste par år, siger Jens Folmer Jepsen, der er Aarhus Festuges direktør, i en pressemeddelelse.

Men selvom turen fra Brabrand til Aarhus C ikke bliver til noget i år, bliver der stadig sejlet på Århus Å i Festugen.

Her vil to både pendle frem og tilbage mellem Mølleparken og Dokk1 på havnen i Aarhus med Festuge-gæster og andre nysgerrige, der vil opleve byen fra Åen. Det finder sted, såfremt vejr og vandhøjde tillader det, fra den 28. august og frem til den 6. august i tidsrummet fra klokken 13.00 til 23.00.