Festivalgæster slår lejr i have

Aarhusiansk ægtepar tilbyder musikglade mennesker at bo hos dem under Northside Festival

I modsætning til festivaler som Roskilde og Smukfest, må man lade teltet og soveposen blive hjemme, når man tager på Northside Festival i Aarhus.

Her er der nemlig ikke noget campingområde, så gæsterne skal i stedet finde privat indlogering eller booke et værelse på et hotel.

Det forhold forsøger en aarhusiansk musikelsker og innovationsekspert i år at udfordre. Kim Bisggaard, som er tidligere leder af kulturcentret Godsbanen og nu partner hos Innovation Lab, har sammen med sin kone sørget stillet sin 4.000 kvadratmeter store grund til rådighed.

Se også: Nu er Northside i gang

For tre uger siden smed han et opslag op på Facebook, hvor han søgte efter 20 personer, der skulle til Norhtside Festival og som manglede et sted at sove i løbet af festivalen.

- Jeg tænkte: "Er der ikke en kombination her?". Der er folk, der har brug for at være i byen, og vi har meget plads, siger Kim Bisgaard til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Parrets grund i Årslev lidt uden for Aarhus er derfor frem til på søndag blevet midlertidigt hjem for 20 festivalgængere.

Overnatningerne er helt gratis - til gengæld skal gæsterne betale for gæstfriheden ved at arbejde to timer om dagen ved for eksempel havearbejde eller leg med parrets to børn.

Se også: - Danmarks øko-festival

For som Kim Bisgaard siger: Ikke alt skal handle om penge. Han er i stedet stor fortaler for innovation og deleøkonomi. Den private lejr ser han som lidt af et eksperiment, hvor folk fra hele landet kan lære hinanden at kende og dele deres passion:

- Det er ligeså meget et relationsprojekt. Selvom de skal arbejde, har de selv valgt, hvad de vil gå i gang med, siger Kim Bisgaard og tilføjer:

- Vi er ikke bange for tyveri. Vi er ikke bange for at have vores hjem stående åbent. Overhovedet ikke.

Omkring 40 personer havde ansøgt om at bo i lejren.

I videoen øverst i artiklen kan du høre, hvorfor Matthias Tuxen fra København har valgt at bo i den private private lejr.

Lars Østergaard

play Østergaard efterlyser viden: Ingen ved, om sognenedlukninger virker

Reiner Efterlysning

25-årig forsvundet: Har relation til Ry og Randers

Rygeforbud VTR 1930 Still (1)

play Tobaksfri skoletid: Elever frygter kontrol og overvågning

Oskar og Bertram

play Endelig kom den store dag: Oskar og Bertram fik tårerne til at trille

20200925-111828-L-1920x1280we

Kraftige regn- og tordenbyger rammer dele af Danmark søndag aften

Politi

71-årig fundet i god behold

Dagens mest læste