Festival i Gellerup trak mere end 5.000 besøgende til

Festivalen Eutopia International Festival trak tusinder til Gellerup

Foto: Eutopia 2017

Søndag sluttede Eutopia International Festival, som i de seneste dage har sat Gellerup på landkortet som en kulturdestination.

Her var der mad, musik, samtaler og kunst fra flere end 20 forskellige lande, og gæsterne kom altså i tusindvis.

Festivalen opstod på grund af kulturhovedstadsåret. 

Læs også Fuldmåne-festival åbner i dag i Gellerup

Blandt de størst anlagte arrangementer i forbindelse med festivalen var en minimalistisk opsætning af Hamlet med Thure Lindhardt i hovedrollen.

Kunstnerisk leder Brigitte Christensen er glad for afviklingen af festivalen, fortæller hun i en pressemeddelelse.

Der havde nemlig været lidt nervøsitet at spore – ikke mindst på grund af den seneste tids bandeuroligheder i området omkring Gellerup. 

Læs også Politiker: Gellerup er bedre end sit rygte

- Der er ingen tvivl om, at programmet har favnet bredt og på samme tid været meget unikt for en festival i Danmark. Kunstnerne, der har optrådt på scenen, rundt i gaderne eller som en del af debat- og samtaleprogrammet, er i absolut international verdensklasse. Alligevel har vi været spændte på, hvor mange mennesker, der ville besøge festivalen. Det er første gang, at Gellerup er vært for så stor en event, og med den seneste tids uroligheder vidste vi ikke, hvad vi kunne forvente. Derfor er vi meget glade for, at så mange mennesker har besøgt festivalen og oplevet, hvilket fantastisk sted Gellerup er, siger hun. 

01:36

I Norddjurs er en kunststi mellem Fjellerup og Bønnerup blevet en stor succes under Aarhus 2017. 

Luk video