Fem stjerner til Den Gamle By

Den Gamle By i Århus er blevet tildelt fem stjerner. Det betyder, at den kan kalde sig 'en helstøbt attraktion på internationalt niveau'.

Det århusianske købstadsmuseum er også tidligere blevet tildelt de maksimale fem stjerner af ordningen for mærkning af danske seværdigheder og attraktioner.

- Bedømmelsen blev foretaget i slutningen af september måned, og det er dejligt at konstatere, at Den Gamle By også er femstjernet uden for højsæsonen, siger museumsdirektør Thomas Bloch Ravn i en pressemeddelelse.

Ifølge Den Gamle By er der tale om en meget grundig kvalitetsbedømmelse, som foretages ud fra et fast skema, hvor i alt 26 punkter gennemgås og vurderes efter på forhånd fastlagte kriterier. Bedømmelsen foretages af en assessor fra Dansk Standard i samarbejde med en ekspert inden for museumsverdenen.

Der lægges særlig vægt på selve kerneoplevelsen, men service og faciliteter er også vigtige punkter i vurderingen. Der ud over inddrages bl.a. publikumsundersøgelser, hjemmeside, brochurer og informationsmateriale.

I år har Den Gamle By også fået Den Danske Museumspris, og museet var nomineret til den prestigefyldte European Museum of the Year Award.