Fem i grundlovsforhør

84 løsladt efter demonstration 

I alt fem personer vil blive stillet for retten i Aarhus søndag som udløber af uroen ved to demonstrationer i byen lørdag.

Østjyllands Politi oplyser, at de fem personer skal i grundlovsforhør klokken 12 middag.

Af de fem bliver tre fremstillet for vold mod tjenestemand ved sten eller flaskekast.

De anholdte danskere er ifølge eb.dk bl.a en 19-årig aarhusianer, en 20-årig fra Kalundborg samt to 17-årige fra henholdsvis Skanderborg og Fredericia. Alle anholdte er ifølge politiet fra det autonome miljø.

En sigtes for forsøg på grov vold mod tjenestemand samt grov forstyrrelse af den offentlige orden, mens den sidste skal for retten for vold mod tjenestemand samt ulovligt ophold i landet og dermed brud på udlændingeloven.

De løsladte demonstranter er alle blevet afhørt. Flere af dem vil angiveligt blive sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

De anholdte var tilsyneladende anti-fascistiske aktivister, som lørdag var gået på gaden for at demonstrere mod en anti-islamistisk demonstration orkestreret af Danish Defence League, som havde inviteret åndsfæller fra hele Europa.

Det fik unge indvandrere og anti-fascister til at gå på gaden for at lave en protestdemonstration, hvor de forsøgte at trænge ind i Mølleparken, hvor anti-islamisterne havde samlet sig.

Da politiet forhindrede dem i at komme ind i parken, angreb de politiet med kasteskyts.

En politimand blev ramt af en flaske eller en sten i baghovedet, mens tre andre politifolk kom lettere til skade.

- Vi har fire kolleger, der er lettere tilskadekomne. Den ene er angiveligt blevet ramt af en flaske i nakken, og han er blevet limet nu. Det er ikke noget alvorligt, det er knubs, siger vagtleder Richard Jakobsen, Østjyllands Politi til Ritzau.