Fejl i systemet: Svar i omstridt havnehøring er væk

På grund af en overbelastningsfejl er høringsfristen om havneudvidelsen forlænget en uge.

Interessen for at komme med indsigelser i forbindelse med forslaget om havneudvidelse i Aarhus er så stor, at det er gået ud over den portal, kommunen bruger til at få høringssvar. Den har simpelthen ikke kunnet følge med.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra kommunen.

De seneste to dage har systemet bag Aarhus Kommunes høringsportal oplevet så mange indsendte svar på de tre plansager om en mulig havneudvidelse, at der periodisk har været indsendte bidrag, som ikke er blevet modtaget og registreret.

- På grund af mange samtidige svar, er vores system blevet ramt. Teknikerne har kigget på det, og nu kan systemet følge med, fortæller Christian Okkels, afdelingsleder i Teknik og Miljø til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Vi ved ikke, præcist hvor mange det har påvirket.

Christian Okkels, afdelingsleder, Teknik og Miljø, Aarhus Kommune

Ved ikke hvor mange der er gået tabt

Aarhus Kommune blev opmærksom på problemet, da borgere kontaktede den, fordi de ikke fik en kvittering på høringssvaret, som man ellers burde få.

Christian Okkels bekræfter, at nogle høringssvar på den baggrund er gået tabt.

- Vi ved ikke, præcist hvor mange det har påvirket. Men vi ved, at vi har modtaget rigtig mange høringssvar. Hvis man har fået en kvittering i forbindelse med sit høringssvar, så har vi modtaget det, konstaterer han.

Men der er altså nogle, som har skrevet et høringssvar, som ikke er registreret i systemet. Hvis man ikke har modtaget en kvittering, så er der kun én ting at gøre.

- Så skal man gå ind på høringsportalen og sende sit bidrag igen, siger Christian Okkels.

Så vidt han ved, er det ikke noget, der er sket før, men han lover, at man vil tage ved lære af fejlen.

- Vi er gået i gang med dialoger med systemteknikere for at finde ud af, hvordan vi tager læring af det her, for at det ikke sker igen, siger han.

I forbindelse med fejlen har kommunen valgt at udvide høringsfristen, som oprindeligt udløb 4. marts. Nu har borgere indtil 11. marts til at komme med bidrag.

Indtil videre - og i skrivende stund - har kommunen modtaget 761 høringssvar.