Fedt og slim: Aarhus-caféer får bøde for manglende rengøring

Cafe Smagløs og naboen Ministeriet i det centrale Aarhus har fået 10.000 kr. i bøde af Fødevarestyrelsen

Madrester, skidt og fedt under ovn og komfur. Opvaskemaskine belagt med sort skidt. Isterningemaskine med kalk og slim. Det er blot nogle af de bemærkninger, Fødevarestyrelsen er kommet med efter et besøg hos de to caféer i centrum af Aarhus, Smagløs og Ministeriet.

Især mange unge mennesker er flittige brugere af de to hyggelige caféer i Aarhus, som hen under aftenen i weekenderne åbner som bar. Men på trods af populariteten så kniber det altså med rengøringen.

Adr! Kendt Aarhus-bar får bøde for ’slimede isterninger’

Også i barområderne er der under vasken fundet gammelt affald, skidt og støv og mange glasskår. Fødevarestyrelsen bemærkede desuden, at gulvet generelt var beskidt.

Det er imidlertid ikke første gang, at manglende rengøring er blevet påtalt på de to caféer, og derfor faldt der denne gang en bøde på 10.000 kroner.

Indrømmer fejl
De to caféer ejes af den samme person, og herfra lægger man sig fladt ned og indrømmer, at der har været problemer med rengøringen.

- Men alt er bragt i orden nu. Det er et rengøringsselskab, der står for rengøringen og det er selvfølgelig ærgerligt, at vi har fået den anmærkning af Fødevarestyrelsen, siger indehaver af de to caféer, Per Dreyer Andersen til tv2oj.dk.

Så det er rengøringsselskabets skyld?

- Nej, det vil jeg ikke sige. Barchef og køkkenchef har selvfølgelig haft et møde med rengøringsselskabet, og det er i orden nu. Der er ikke mere i det.

Bøden blev givet efter et besøg for 14 dage siden.