FDM: Fartkontrol bør spredes ud på flere veje

Der bliver uddelt flest fartbøder på Grenåvej i Aarhus, men det er ikke nødvendigvis det mest optimale

Grenåvej i Aarhus er der, hvor Østjyllands Politi i 2015 har udskrevet flest bøder, men det er ikke den vej, hvor der sker flest uheld.

Politiet har indtil videre uddelt 2013 bøder fra fotovogne på Grenåvej ud af de 5000 bøder, der blevet uddelt i hele Aarhus. Det viser en opgørelse, som politiet selv har lavet til Metroexpress.

- Jeg synes, det er latterligt. De holder jo de samme steder hver morgen, og man ved de holder der, og man sætter farten ned, og så sætter man måske farten op igen. Det er ikke den måde, man skal gøre det på, siger Susanne Jønsson, der er bedemand i Risskov.

Her bliver det uddelt flest fartbøder

Ifølge Vejdirektoratet er det Viborgvej, hvor der sker flest trafikuheld mål på de seneste fem år. Her er der sket 106 uheld, mens der er sket 80 uheld på Grenåvej. Alligevel er der i år blevet uddelt dobbelt så mange bøder på Grenåvej som på Viborgvej.

- Det virker lidt underligt, at man koncentrer sine sparsomme ressourcer fra de her fotovogne på en vej, og at man skal holde så meget der. Ulykkestallene viser jo ikke, at det er der, 40 procent af ulykkerne sker. Måske de skulle sprede effekten lidt ud over Aarhus, siger afdelingschef hos FDM Torben Lund Kudsk til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Politiet er blevet beskyldt for, at fartkontrollen på Grenåvej er en pengemaskine.

- Jeg ville ønske, at vi ikke fik en krone i kassen, så var det jo tegn på, at folk overholdt hastighedsgrænserne. Det er sådan set, det eneste formål, der er. Det er at nedbringe hastigheden, sådan at vi får færre ulykker, dræbte og tilskadekomne i trafikken. Vi bliver ikke mål på, hvor mange penge, der kommer i kassen, siger vicepolitiinspektør Michael Henningsen.

Se mere om fartkontrollerne i TV-indslaget øverst på siden.

Antal af uheld i Østjylland:

lashes

play Kirsten blev fuppet af Copenhagen Lashes: - Det er noget svineri

Skærmbillede 2021-01-26 kl. 15.52.26

Virksomhed holder lukket, selvom den kunne holde åbent: - Vi vil ikke udnytte det loophole

Skærmbillede 2021-01-26 kl. 10.04.08

playV-ordførers kritiserede Dubai-tur var også ferie

20201207-172252-L-1920x1279we

Minkformand er tilfreds med rammerne for erstatnings-aftale

Politibil

Politiet søger vidner: Indbrudstyve i varebil i vild flugt fra politiet - folk måtte springe for livet

PGM - 250121 Trivsel skoler 1930 - 25012021 Still

play Skoleeleverne kæmper under nedlukning: Fire råd til forældre med børn i hjemmeskole