Fatah: De var ret sikre på, at jeg ville være bag tremmer

Fatah Abdirahman var ikke spået den store fremtid, men i dag er han godt på vej mod tilværelsen som professionel fodboldtræner

02:32

Fatah Abdirahman var i sin skoletid ikke en mønsterelev, og når han er tilbage på skolen i det vestlige Aarhus, er det da også problemerne, han husker.

- Selvom jeg ikke er så glad for alle de ting, jeg har lavet her, så har det egentlig gjort mig til den person, jeg er i dag, fordi jeg har begået nogle fejl og er blevet klogere på dem. Samtidig så har jeg set konsekvenserne af, hvis man ikke træffer de rigtige valg i sit liv, så kan man ende et dårligt sted, siger Fatah Abdirahman. 

Læs også Safaa og Amina vil fordomme om somaliere til livs

Der var ikke store forhåbninger til Fatah Abdirahman, dengang han gik på skolen. Ingen troede, at han ville blive til noget.

- De var ret sikre på, at jeg var bag tremmer, fordi jeg var aggressiv, jeg havde ingen følelser, eller det sagde de indirekte, siger Fatah Abdirahman.

Men han valgte en anden vej, han satte sig et mål og gik efter det.

- Da jeg gik her, der tænkte jeg, at jeg skulle være fodboldspiller, det var min helt klare drøm, siger Fatah Abdirahman.

Som så mange andre drenge, der drømmer om livet som fodboldspiller, måtte Fatah sande, at det ikke blev til en karriere på grønsværen. Og så alligevel, for Fatah tog uddannelsen som professionel fodboldtræner.

I dag træner han AGF’s U15 hold, og drømmen er nu at blive professionel fodboldtræner.

- Jeg er meget taknemmelig over, at det er gået den vej, men som jeg siger til dem, der spørger mig, det er jo kun sket ved hårdt arbejde, siger Fatah Abdirahman.  

08:19

Se et udvidet interview med Fatah Abdirahman her

Luk video