Farvel til Wille

Marie Louise Wille i sin sidste store rolle på Aarhus Teater

05:04

1 af 2

Aarhus Teater må snart sige farvel til en af sine allerfineste skuespillere.

Når der lørdag er premiere på Henrik Ibsens klassiker Hedda Gabler, er det samtidig Marie Louise Willes sidste store rolle i Aarhus, inden hun flytter tilbage til København.

Og det er ikke helt tilfældigt, at netop hun har fået rollen.

- Marie Louise Wille er en af Danmarks bedste skuespillerinder, og når vi har valgt at spille Hedda Gabler på Aarhus Teater, så har vi også gjort det ud fra, at vi har haft hende i tankerne. Hedda Gabler er en stor og krævende rolle på linje med Hamlet, og det er en rolle, som vi i den grad mener, at Marie Louise kan forløse, siger Trine Holm Thomsen, der er chefdramaturg på Aarhus Teater.

Se: Savner nøgne mænd

Marie Louise Wille har siden 2011 været en fast del af teatrets ensemble, og hun har spillet et et hav af roller i en lang række forestillinger, men snart er det slut i denne omgang.

- Jeg tænker ikke helt på det, som at det nu er farvel. Det jeg måske kan sige, det er, at bevidstheden om, at man skal væk, gør, at jeg føler, at jeg nyder alt det gode ekstra meget, siger Marie Louise Wille.

TV 2 | ØSTJYLLAND fulgte den prisbelønnede skuespillerinde i ugen op til premieren. Se mere i tv-indslaget øverst på siden.