Farvel til Folketinget

Stopper som folketingskandidat for S

Efter næsten 16 år som folketingskandidat for Aarhus Vest kredsen har René Skau Björnsson nu besluttet sig for at stoppe som kandidat. 

Skau Björnson har i 14 år været medlem af Folketinget

-  Da jeg blev valgt i sin tid, sagde jeg at det maksimalt skulle være for 7-8 år, men vælgerne lod det altså blive til næsten 14 år. Jeg har aldrig haft et ønske om, at være levebrødspolitiker og derfor har jeg i dag meddelt min kredsformand, at de nu skal til at finde en ny kandidat, siger René Skau Björnsson i en pressemeddelelse.

Den østjyske politiker har været medlem af en række udvalg, men socialudvalget og boligudvalget har han altid siddet i. Han har i de senere år også været formand for folketingets boligudvalg og senest skatteudvalget.

Store fremtidsplaner
Nu vil René Skau Björnson være leder igen. Til maj starter han som leder af den selvejende institution DUKH (Den Uvildige Konsulentordning på Handicapområdet). 

- De senere år har jeg arbejdet rigtig meget med forholdene for mennesker med handicap, og derfor er jeg rigtig glad for at have fået denne mulighed. Det bliver en ny udfordring, og et nyt skifte i min karriere, siger René Skau Björnsson.

DUKH er en selvejende institution under socialministeriet, som rådgiver og vejleder borgere med handicap.