Far til dømt vanvidsbilist: Han er en god knægt for mig

Tarek Younes fastholder, at det ikke var med vilje, og at hans søn var uheldig, da han ramte og kvæstede den 31-årige betjent Stefan Nymann under en politijagt i Aarhus Vest i 2021.

Han havde ikke set betjenten.

Den pointe gentog Mohamad Tarek Younes talrige gange, da han afgav forklaring i sagen, hvor han i den forgangne uge blev kendt skyldig og idømt fire års fængsel for blandt andet at have kørt over for direkte rødt og ramt den 31-årige politibetjent Stefan Nymann i det vestlige Aarhus for præcis et år siden i dag.

Og pointen går igen, da TV2 ØSTJYLLAND møder Mohamad Tarek Younes' far, Tarek Younes, i et autoværksted i det vestlige Aarhus få dage før, retten afsagde dens kendelse.

- Det, jeg kunne forstå på Mohamad, da jeg talte med ham, før han meldte sig til politiet, det var, at han var så ked af det, og at han kunne ikke forstå det. Han havde ikke set politibetjenten - det var simpelthen så uheldigt, og det var sket så hurtigt, forklarer Tarek Younes, der flere gange understreger, at han sympatiserer med betjenten og hans familie.

”Folk tror, han er et monster”

Tarek Younes fortæller, at han har boet det meste af sit liv i Gellerup, hvor også hans børn - Mohamad Tarek Younes og hans brødre og søstre - er vokset op.

- Det er ganske almindelige børn fra et ganske almindeligt hjem. Og velopdragne – de har altid været fine børn for mig. Søde, rare og flinke. Det er sådan, jeg har opdraget dem til at være i hvert fald, siger Tarek Younes.

Far og søn ses her på et billede fra Mohamad Tarek Younes' barndom.
Far og søn ses her på et billede fra Mohamad Tarek Younes' barndom.

Han har svært ved at forstå kritikken af sønnen på trods af, at betjenten Stefan Nymann aldrig får sit liv og sin førlighed tilbage som en direkte konsekvens af Mohamad Tarek Younes' handlinger.

- Folk tror, han er et monster, men det er han ikke. Han er uheldig. For det var ikke med vilje. Det skete så hurtigt. Han ville stikke af fra noget, der var farligt for ham. Han var forvirret, han var bange, siger Tarek Younes.

Den skæbnesvangre dag

Fredag kunne TV2 ØSTJYLLAND afsløre, at Mohamad Tarek Younes tidligere er idømt fire måneders ubetinget fængsel for blandt andet vidnetrusler. Det skete i 2020.

Dommen dækker over en række forhold lige fra simpelt tyveri over forsøg på indsmugling af mobiltelefoner i fængslet til vidnetrusler med kniv.

I sommeren 2021 er Mohamad Tarek Younes igen i politiets søgelys. Det er her, ulykken med betjenten sker, da politiet vil stoppe den 21-årige mand.

Ifølge faren var Mohamad Tarek Younes efterlyst af politiet på grund af en, ifølge faren, falsk anmeldelse for vold, trusler og kidnapning, som en tidligere forretningspartner havde indgivet mod ham. Det skulle forretningspartneren angiveligt have gjort for at slippe for at betale de penge, han skyldte Mohamad Tarek Younes.

TV2 ØSTJYLLAND har forsøgt at finde den pågældende forretningspartner. Det har ikke været muligt, og det har derfor heller ikke været muligt at få bekræftet historien.

Men faren mener altså, at hans søn blev jagtet af politiet på baggrund af en falsk anmeldelse, og at sønnen i øvrigt ikke var klar over, at det var politiet, der var efter ham den skæbnesvangre dag i juni 2021, og det var derfor, han flygtede.

quote Jeg tror ikke kun, det er min søns fejl.

Tarek Younes

I retten har Mohamad Tarek Younes tidligere forklaret, at han efter sin egen opfattelse er blevet syndebuk for en forfejlet politiaktion, der gik helt skævt. Og ligesom sin søn mener Tarek Younes ikke, at det udelukkende er hans søn, der er skyld i ulykken.

- Der skal ligesom kigges ordentligt på, hvad der er sket. Jeg tror ikke kun, det er min søns fejl, siger han.

I går kom retten dog frem til den stik modsatte konklusion: Ulykken er ene og alene Mohamad Tarek Younes' skyld, og han har nu rettens ord for, at han er vanvidsbilist.

”Det var for at spille smart”

Tarek Younes kan dog ikke genkende billedet af sønnen som vanvidsbilist. Heller ikke selv om Mohamad Tarek Younes selv stod frem og erklærede, at han var vanvidsbilist i et indslag i TV2 ØSTJYLLAND bare fem måneder før, han ramte Stefan Nymann.

Se og hør hans udtalelser fra indslaget her:

Mohamad Tarek Younes trak efterfølgende sin udtalelse tilbage, og hans far fortryder da også, at sønnen valgte at udtale sig.

- Det var bare hans vens bil. Måske pralede han og sagde det for at spille smart. Han løj, og det skal man heller ikke gøre, siger Tarek Younes i dag og hævder, at hans søn på daværende tidspunkt hverken havde bil eller kørekort.

Vi er meget, meget, meget kede af det

Men påkørslen af Stefan Nymann er langt fra det eneste forhold, Mohamad Tarek Younes blev dømt for. Anklageskriftet rummede 38 forhold, hvoraf hovedparten drejede sig om overtrædelser af færdselsloven. Dertil kom flere tilfælde af våbenbesiddelse, hærværk og tyveri, vold, tvang og fornærmelse af politibetjente i tjeneste.

Mohamad Tarek Younes blev kendt skyldig i 35 af de 38 forhold. De tre, han ikke blev kendt skyldig i, var sigtelser vedrørende våbenloven og færdselsloven. Han blev idømt fire års ubetinget fængsel.

quote Jeg kan ikke sige, at han er en dårlig dreng. Han er en god knægt for mig.

Tarek Younes

Men dommen ændrer ikke Tarek Younes syn på sin søn.

- Jeg kan ikke sige, at han er en dårlig dreng. Han er en god knægt for mig. Han respekterer mig, og han respekterer alle dem, han kender, siger faren.

Invalid

Ulykken 18. juni 2021 sendte den dengang 31-årige betjent fra Østjyllands Politi i kunstigt koma. Stefan Nymann var i livsfare i en måned og havde blandt andet en voldsom hjerneblødning som følge af ulykken. Han sidder i dag i kørestol og er lam i højre side.

Stefan Nymann var i livsfare en måned efter ulykken og har i dag både psykiske og fysiske mén.
Stefan Nymann var i livsfare en måned efter ulykken og har i dag både psykiske og fysiske mén. Foto: Thin Blue Line Denmark

Tarek Younes fortæller, at hans søn - ironisk nok - selv blev kørt over som ni-årig. Her skulle han have været blevet kvæstet. TV2 ØSTJYLLAND har ikke kunne få bekræftet den historie. Men af dokumenter fra Retten i Aarhus fremgår det, at det indgår i den i dag 21-årige mands forklaringer både i sagen fra 2020 og den aktuelle sag. 

Tarek Younes understreger, at han og hans familie tænker meget på Stefan Nymann og hans familie.

- Om vi gør. Det har vi gjort, siden det skete. Han er et menneske, som nærmest er ødelagt. Han har også haft et liv, og han skal også have et videre liv. Og det her er vi meget, meget, meget kede af. Min kone, min familie - alle der har noget med os at gøre - er rigtig kede af det. Jeg er selv ked af det, siger Tarek Younes.

Nægter sig skyldig

TV2 ØSTJYLLAND har forelagt artiklens oplysninger for Mohamad Tarek Younes gennem hans forsvarer, Tobias Engby.

Han ønsker ikke at kommentere historien om den tidligere partner, der angiveligt skulle have indgivet falsk anmeldelse mod Mohamad Tarek Younes. 

I forhold til de andre sager, som TV2 ØSTJYLLAND kan fortælle om, oplyser han, at det har han ikke indsigt i.

Han oplyser også, at han - i forhold til, om Mohamad Tarek Younes selv blev kørt ned som barn - intet andet har hørt, end at det skulle være sandt.

I den aktuelle sag om påkørslen af Stefan Nymann har Mohamad Tarek Younes gennem hele forløbet nægtet sig skyldig, ligesom han nægter at have kørt over for rødt i forbindelse med ulykken. 

Under retssagen forklarede han, at han aldrig så Stefan Nymann og først efterfølgende fandt ud af, at han havde ramt en betjent under flugten.