Får bøde for embedsmisbrug

Betjent slipper med dagbøder for at hjælpe stedsøn ud af sag om gadeuorden

Det viste sig at være en god idé for en 52-årig aarhusiansk motorcykelbetjent, at han ankede sin byretsdom på 30 dages fængsel for at misbruge sin stilling ved at blande sig i en sag, hvor hans stedsøn var sigtet for gadeuorden.

Landsdommerne så nemlig mildere på betjentens brøde og idømte ham tirsdag 10 dagbøder af 250 kroner i stedet for fængselsstraffen.

Sagen startede 30. maj 2009, da stedsønnen ringede til motorcykelbetjenten og fortalte, at han havde fået en bøde på 500 kroner for gadeuorden af to yngre betjente i færdselsafdelingen.

Ansat ved militærpolitiet
Stedsønnen var ansat ved militærpolitiet, netop hjemvendt fra Afghanistan og var bekymret for, at bøden ville påvirke hans karriereforløb.

Motorcykelbetjenten tog herefter kontakt til de yngre kolleger, der følte, at stedfaren forsøgte at presse dem til at sløjfe bøden ved blandt andet at true med en klagesag over, at de skulle have brugt overdreven magt mod stedsønnen.
- Jeg fik en fornemmelse af, at han ville have en handel. Hvis vi ikke skrev sagen, så blev der ingen anmeldelse, har en af betjentene forklaret i retten.

Ifølge den dømte snakkede han blot med kollegerne for at få sagens omstændigheder afklaret.