- Fantastisk med Wieghorst

Jan Schouby roser AGFs valg af ny træner

Den aarhusianske fodboldklub præsenterede fredag formiddag den træner, der skal forsøge at genrejse klubben og hurtigst muligt få den tilbage i Superligaen.

Valget er faldet på Morten Wieghorst, der har en fortid som træner i FC Nordsjælland og for det danske U21-landshold, ligesom han har været assistent for Michael Laudrup i flere omgange.

- Jeg er ikke i tvivl om, at det er et fantastisk valg. Morten Wieghorst har den wow-effekt, der skal til for at kunne fortælle den nye historie om AGF, siger Jan Schouby, der er chefredaktør på Århus Stiftstidende.

I første omgang handler det om at sikre oprykning til Superligaen hurtigst muligt, men på længere sigt skal man få lavet en ny model og plan for fodbolden i AGF.

Se: Officielt: Morten Wieghorst til AGF

- I FC Nordjælland viste han, at han er et stort trænertalent. AGF skal ikke kopiere FC Nordsjællands model, men de skal derimod lave deres egen. Morten Wieghorst er god til at udvikle talenter, og han vil spille en underholdende omgang fodbold. Han er det rigtige valg både nu og her, hvor oprykningen skal sikres, og han er det rigtige valg på længere sigt, siger Jan Schouby.

Han mener dog ikke, at de mange AGF-fans i første omgang skal forvente sprudlende og poleret fodbold.

- Nu skal de bare rykke op fra 1. division. Det er det eneste, det handler om, og så kommer det gode og underholdende spil senere, siger Jan Schouby.

Morten Wieghorst har også en lang karriere bag sig som spiller. Her repræsenterede han blandt andet Celtic og Brøndby IF.

Han har skrevet under på en aftale med AGF, der løber i tre år.