Fans får forbud: Klub overvejer adgangsquiz

Aarhusiansk fodboldklub ærgrer sig over, at salget af billetter til Brøndbys udebanefans er aflyst.

Der var lagt op til det helt store brag med besøg fra Brøndbys berømte og berygtede fans på Aarhus Fremads lille stadion, Riisvangen.

Men Brøndby-tilhængerne får alligevel ikke lov til at komme på stadion, når de to klubber tørner sammen i pokalturneringen i fodbold.

Efter ballade i en udekamp mod Viborg – og flere sager i løbet af sæsonen – er Brøndby IF blevet dømt til ikke at må medbringe tilskuere til de resterende udekampe i 2022.

- Min umiddelbare tanke var øv, siger Lars Kruse, der er direktør i Aarhus Fremad.

-  Vi havde regnet med rigtig mange vilde Brøndby-fans. Så jeg er ked af, at kulissen ikke bliver det samme, da jeg havde glædet mig på spillernes vegne.

Billetterne bliver solgt

Aarhus Fremad har plads til 3000 tilskuere til kampen mod Brøndby. Heraf er de 1500 allerede solgt af Aarhus Fremad, mens Brøndby også havde solgt 600 billetter. Billeterne til udeholdets fans skal nu sælges til nogle andre tilskuere. 

Direktøren er dog ikke bekymret for, om der bliver fyldt til pokalkampen.

- På den positive side, kan man sige, at vores arbejdsdag bliver nemmere, og vi skal nok få solgt billetterne. Det er mest af alt synd for Brøndby, at de bliver taget til gidsel af nogle hooligans, siger Lars Kruse.

Direktøren fra Aarhus Fremad har dog også forståelse for den beslutning, der er taget.

- Tingene i Viborg er utilstedelige, og det skal bare stoppes. Der findes ikke en eneste fodboldkamp, der er så vigtig, at der skal være plads til det her, siger han.

Quiz ved indgangen

Med forbuddet mod Brøndbys fans er der dog opstået et nyt dilemma for Aarhus Fremad. Lars Kruse har nemlig svært ved at se, hvordan de skal se på folk, om de holder med Brøndby eller ej ved indgangen.

- Hvis en fan jubler, når Brøndby scorer, skal vi så smide ham ud? Det passer ikke rigtig ind i Aarhus Fremad-ånden. Vi har joket med, om vi skal stille Aarhus Fremad-spørgsmål ved indgangen. Så skal tilskuerne for eksempel kunne sige, hvem vores topscorer er, siger direktøren med et grin.

Han bliver dog hurtigt mere alvorlig igen.

- Skal vi alene stå til ansvar for, at der ikke kommer Brøndby-fans ind? Så tror jeg, at det nemmeste ville være at aflyse kampen. 

Pokalkampen mellem Aarhus Fremad og Brøndby spilles onsdag den 19. oktober klokken 14.30.