Familiehus udvidet: Uden ville vores familie være adskilt

Agnes på 15 måneder er behandlingsfri, men går stadig til kontrol på Skejby. Imens bor familien i Familiehuset, så de ikke behøver at være adskilt

01:55

Hele familien Damsø Petersen har boet i Familiehuset, mens Agnes på 15 måneder har været i behandling for kræft. Hun er behandlingsfri, men går stadig til kontrol.

På et af de nye værelser på Tryg Fondens nye Familiehus i Skejby bor familien Damsø Petersen.

- Det har betydet rigtig meget, siger Michael Damsø Petersen.

Han er far til Agnes på 15 måneder, der har været i behandling for en kræftsygdom. Hun er behandlingsfri, men går til kontrol.

Det betyder, at vi kan blive sammen i en svær periode.

Michael Damsø Petersen, far til Agnes

Til daglig bor familien i Nordsjælland, men de har overnattet over 100 gange i familiehuset siden august. Udover mor, far og Agnes består familien af storesøster Marie på 4,5 år.

-  Det betyder, at vi kan blive sammen som familie i en svær periode, siger Michael Damsø Petersen.

Læs også Rikke gav Carsten den sidste smøg: Så må regler være regler

Indtil i dag har familiehuset bestået af 12 værelser, men i dag blev det udvidet med 10 nye. I den anledning kom kronprinsesse Mary på besøg.

- Det er et dejligt sted at kunne komme tilbage til. Man kan selv lave mad og slippe for hospitalsmad, siger Signe Petersen, der er mor til Agnes.

01:25

VIDEO: Kronprinsesse Mary var tirsdag med til at præsentere udvidelsen af TrygFoondens Familiehus i Skejby.

Luk video

Familierne, der bor i huset, kommer fra hele landet. Det koster 100 kroner i døgnet at overnatte. I 2016 har 327 familier boet der i kortere eller længere tid.

- Havde den her mulighed ikke været her, ville vores familie have været meget adskilt fra hinanden, siger Signe Petersen.

I videoen øverst kan du se hele interviewet om det Familiehusets betydning for familien Damsø Petersen.