Familie til gidsel siger tak

Familie til befriet aarhusianer beder om ro

Poul Hagen Thisted befinder sig lige nu på Sicilien, efter at amerikanske specialstyrker befriede ham i Somalia.

Familierne til danske Poul Hagen Thisted og amerikanske Jessica Buchanan, der i tre måneder blev holdt som gidsler af pirater i Somalia, takker nu i en fælles udtalelse for den indsats, der har ført deres kære hjem.

- Det er en lettelse for os, at Jessica og Poul er blevet befriet fra deres kidnappere, og at de begge er uskadte.

- Vi er taknemmelige for alle de bestræbelser, der er blevet gjort for at få dem sikkert tilbage til os og for det faktum, at et meget svært kapitel i vores liv er slut, skriver familierne.

Blevet genforenet med familier
Poul Hagen Thisted og Jessica Buchanan er blevet genforenet med deres familier på den amerikanske militærbase Sigonella på Sicilien i Italien.

Her tilbydes de et særligt støtteprogram, som mennesker, der har været i en situation som dem, har brug for til at komme ovenpå og etablere en normal dagligdag igen.

Og netop dette ønsker familierne ro til.

- Vi skal se fremad nu, og det vil tage tid for os alle at tilpasse os og vende tilbage til et normalt liv igen.

- Vi vil gerne takke alle medier for at have respekteret vores behov for privatliv, og vi beder alle om at fortsætte med at vise os den respekt og give os tid og privatliv, som er alt, vi har brug for nu, skriver de.

Blev bortført i oktober
Hvor længe de befriede gidsler og deres familier skal være på militærbasen, der i øvrigt er samme base, hvor de danske soldater opholdte sig under bombardementerne i Libyen, er endnu usikkert.

Poul Hagen Thisted og Jessica Buchanan arbejdede for Dansk Flygtningehjælp, da de i oktober i fjor blev bortført af somaliske pirater.

Redningsaktionen, som USA's præsident Barack Obama gav ordre til, blev udført af en eliteenhed under U.S. Navy Seals, Team Six - samme enhed, som stod bag drabet på terrorlederen Osama bin Laden i Pakistan sidste år.