Familie til drabsoffer: - Vi var ved at miste håbet

Familien til den 21-årige mand, der blev skudt og dræbt som tilfældigt offer, kommer nu med udtalelse efter anholdelsen af en 27-årig.

Østjyllands Politi anholdt tirsdag en 27-årig mand og sigtede ham for drabet på 21-årige Søren Koch i marts.

En ekstremt kærkommen nyhed for den afdødes familie, der har ventet og ventet på, at der skulle ske noget i efterforskningen af drabet.

'Det var en stor lettelse at få besked om, at politiet havde anholdt Sørens formodede drabsmand.'

'Der har været tidspunkter, hvor vi var ved at miste håbet, men vi har på intet tidspunkt tvivlet på, at politiet gjorde alt, hvad der stod i deres magt for at finde den eller de personer, der koldt og kynisk dræbte vores højtelskede søn og bror,' lyder det i en skriftlig udtalelse fra familien.

Søren Koch blev fundet dræbt af skud i sin bil nær en tankstation i Aarhus-forstaden Viby.

Der blev lagt blomster nær det sted, hvor Søren Koch blev dræbt.
Der blev lagt blomster nær det sted, hvor Søren Koch blev dræbt.

Senere frigav Østjyllands Politi billeder af en formodet flugtbil og video af en person, der skød om sig ved tankstationen. Et af de tre affyrede skud dræbte Søren Koch.

Taknemmelig for støtte

Ifølge politiet var den 21-årige ikke involveret i det kriminelle miljø eller i de bandekonflikter, der findes i Aarhus. Af samme grund regnes han af politiet som et tilfældigt offer.

'I tiden fra den frygtelige nat er vi blevet mødt med så megen varme fra så ufatteligt mange sider. Det har hjulpet os i en svær tid, og vi er taknemmelig for den omsorg,' skriver familien og fortsætter:

'Vi er også taknemmelige for, at det nu står helt tydeligt og klart, at Søren på ingen måde var indblandet i kriminalitet af nogen som helst art. Han var et uskyldigt offer, der befandt sig på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.'

Den 27-årige sigtede mand blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i fire uger. Han tog ifølge Østjyllands Politi forbehold for at kunne kære kendelsen, der i så fald vil skulle afgøres i landsretten.