Familie med tre børn holdt fanget

Hjemmerøver truede med økse

Foto: Google Maps

1 af 2

Fredag morgen begik en mand et hjemmerøveri hos en familie på Kornmodsbakken i Aarhus V.

Politiet efterlyser gerningsmanden til dette meget voldsomme røveri, hvor en familie med tre små børn blev holdt fanget, faderen i huset slået og truet med en økse.

- Omkring klokken 06.30, da familien skal på arbejde og i skole, går fruen i huset udenfor. Her ser hun, at døren til deres skur står åben, siger Morten Daugaard, der er politikommissær hos Østjyllands Politi, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Inde i skuret står en mand, der er maskeret og har en økse i hånden.

- Fruen bliver forskrækket og løber ind i huset, men gerningsmanden sætter efter hende. Inde i huset kommer fruens mand, og han bliver slået ned, idet han træder ind i rummet, siger Morten Daugaard.

Holdt familien fanget

Gerningsmanden holder familien, der også tæller tre små børn, fanget i huset i en lille halv time, imens han kræver at få et stort pengebeløb.

- Han vil have udleveret et stort pengebeløb. Det er så stort, at det er der ikke mange, som har liggende. Det ender med, at han får et mindre beløb på 300-400 kroner, som familien har i huset. Det beløb, som han forlangte, er urealistisk stort, siger Morten Daugaard.

Herefter går manden rundt i huset og tømmer familiens sparebøsser, inden han truer familien til ikke at kontakte politiet. Derefter tager han deres bil og kører væk.

Se: Hjemmerøver efterlyses

- Manden i huset er blevet behandlet på skadestuen på grund af de slag, han fik. Hele familien er dybt chokerede, siger Morten Daugaard.

Politiet efterlyser vidner, der enten har set bilen eller noget mistænktsomt i området i tiden op til røveriet og efter.

Gerningsmanden beskrives som mand, 175 til 180 centimeter høj, muskuløs af bygning, iført grøn maskering, grøn bluse, blå bukser og hvide handsker. Han talte engelsk.

Bilen er en hvid Ford Focus stationcar med registreringsnummer JW21853.

Oplysninger i sagen kan gives til politiet på telefonnummer 114.