Falske guldsælgere huserer på tilkørsler til E45

Østjyllands Politi advarer om, at der i øjeblikket er set flere personer, der forsøger at sælge guld og tigge penge omkring Aarhus

Det er blandt andet ved Tilst-afkørslen nær Aarhus, at guldsælgerne er spottet. Foto: Google Street View

Østjyllands Politi har på det seneste fået flere henvendelser om falske guldsælgere, der hærger ved motorvejstilkørslerne til E45 i området omkring Aarhus. Derfor advarer man nu mod sælgerne, som man som bilist ikke skal stoppe op ved.

- De seneste to dage har vi fået tre henvendelser om guldsælgere ved motorvejen – to i Tilst og en i Hinnerup. Så derfor sender vi nu en advarsel ud, siger fungerende politikommissær hos Østjyllands Politi, Anders Schouby, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Bliv ikke bange: Kendt Zulu-program leger med våben i gågade

Hvis man ser personer ved afkørslerne, som man mistænker for at være guldsælgere eller tiggere, hører politiet meget gerne om det.

- Man skal ikke standse, men i stedet straks ringe 114, så vi kan køre ud og registrere personerne og se, hvad de er for nogen, siger Anders Schouby.

Læs også Bølge af tricktyverier: Tyv tilbød 97-årig hjælp med rollator

Endnu har de tre observationer af sælgerne ikke kunnet give politiet et entydigt signalement eller kendetegn hos personerne.

- Men håbet er nu, at vi får flere henvendelser, hvis problemet er udbredt. Og så kan vi danne os et overblik, lyder det fra Østjyllands Politi.