Falck: Det her er et særtilfælde

Redningsfolk fra Falck rykkede ud for at hentede død motorvejs-sæl

02:05

1 af 2

- De første umiddelbare indskyldelser var, om det nu kunne passe.

Det fortæller regionsleder Thomas Dietz fra Falck, som var det firma, der mandag morgen blev kaldt til motorvejen ved Tilst for at fjerne en sæl.

Se også: Politi: Bilister ramte sælen

Sælen var på det tidspunkt blevet påkørt af en eller flere bilister og det var derfor Falcks opgave at afhente det døde dyr, ligesom det også er tilfældet, hvis det drejede sig om en grævling eller ræv.

Falck har en aftale med Vejdirektoratet om afhentning, og det var derfor vejmyndighederne, som ringede og fortalte om den 'sælsomme' ulykke.

Thomas Dietz husker ikke, at redningstjenesten tidligere har fået en lignende melding:

- Det her er et særtilfælde. Der er jo ikke nogen, der ved, hvordan den er kommet på motorvejen, eller hvem der ejer den, fortæller han.

Den døde sæl blev samlet op og kørt væk fra motorvejen for at forhindre, at der opstod kødannelse. En mission, der ikke lykkedes, da mange bilisters blik var rettet mod nødsporet, hvor sælen lå.

Se også: Sæl observeret ved motorvej

Kort tid efter opstod der også et uheld på strækningen ved Tilst, som ifølge Østjyllands Politi kan være opstået på grund af kiggekøer.

Sælen er indtil videre i Falcks varetægt, inden den skal fragtes videre:

- Vi behandler den her sæl ligesom alle andre dyr, så det vil sige, det bliver destruktion, siger Thomas Dietz.

Hvordan sælen er kommet hen til motorvejen, har biolog Rune Kristiansen fra Kattegatcentret en mulig forklaring på, som du kan læse her.

Se et interview med Thomas Dietz fra Falck i videoen øverst i artiklen.