Fakkeloptog mod coronarestriktioner slutter fredeligt

Foreningen for Fælles Frihedsrettigheder holdt lørdag demonstration i Aarhus midtby mod coronarestriktionerne.

Et fakkeloptog rundt i Aarhus er ved at have nået sin afslutning, oplyser Østjyllands Politi.

Bag demonstrationen står Foreningen for Fællesfrihedsrettigheder, der "vil få Aarhus til at smile igen" ifølge deres invitation.

Demonstrationen begyndte kl. 14 i Rådhusparken, og den er godkendt af politiet, som vil være til stede som ved lignende arrangementer.

Demonstration foregik i Rådhusparken i Aarhus, inden deltagerne begav sig ud i et fakkeloptog kl. 17.15-18.
Demonstration foregik i Rådhusparken i Aarhus, inden deltagerne begav sig ud i et fakkeloptog kl. 17.15-18. Foto: Øxenholt Foto

Indtil videre har 278 sagt, at de deltager på Facebook, imens knap 1000 er interesseret.

- Den er anmeldt, og den skal starte kl. 14, og ud fra det, de har søgt om, har de fået lov til at afholde den. Der er en plan for det, som bliver håndteret, og vi er til stede, lyder det fra vagtchef hos Østjyllands Politi, Peter Hunniche, til TV2 ØSTJYLLAND.

Demonstrationen hedder "Giv os Danmark tilbage" og er en demonstration mod regeringens restriktioner under corona. 

Under demonstrationen vil der være taler og musik. Mellem kl. 17.15 og 18 vil der være fakkeloptog gennem byen, og derefter vil der være en fællesdans for frihed.

Fakkeloptogets rute

Fakkeloptoget vil gå fra Rådhusparken via Frederiks Allé, Jægergårdsgade, M.P. Bruuns Gade, Banegårdspladsen, Ny Banegårds Gade, Sønder Allé, Frederiks Allé og til sidst ende i Rådhusparken igen.

- Vi siger fra og udøver vores demokratiske rettigheder. VI mødes i fællesskabets ånd og demonstrerer for at gøre opmærksom på, VI kræver MERE fra dem, der styrer VORES land. VI er folket - VI har fået NOK! skriver arrangørerne blandt andet i invitationen.

Politiet forventer, at demonstrationen forløber fredeligt, og derfor skal folk i midtbyen lørdag eftermiddag ikke forholde sig anderledes end de normalt ville.

Fakkeloptoget gennem byen kan dog ifølge Midttrafik få indflydelse på buskørslen gennem byen. Derfor opfordrer de folk, der skal med bussen, til at holde øje på deres hjemmeside.