Færre skoler deltager i aarhusiansk cyklistprøve

Elever fra sjette årgang var samlet i dag for at finde byens bedste cyklist

02:22

 Byens bedste skolecyklist skulle findes, da finalister fra sjetteklasser på mange af Aarhus skole samledes for at afgøre, hvem der var bedst til at køre på cykel.

Jeg er simpelthen så ked af, at tallene er nedadgående, for det er de.

- Det her projekt går ud på, at mange skoler i Aarhus kommune afholder cykelprøver hvert år for sjette årgang på de respektive skoler, og så laver man til sidst en finale, hvor man indkalder alle vinderne fra de enkelte skoler, siger færdselskontaktlærer Ann Jakobsen.

Selvom dagen var en konkurrence, skulle den også ses som en oplevelse og en opfordring til mere motion i skoletiden, som Ann Jakobsen mener, har været nedadgående. Færre skoler har for eksempel valgt at deltage i årets cykelkonkurrence.

 

- Mine forventninger til i dag er, at de ting, vi har forberedt til børn og til de voksne, er noget, der giver sådan lidt genlyd, så vi får flere med næste år. Et er selvfølgelig bare den umiddelbare glæde fra børnene, det der med at det var dejligt. Dejligt at være med, dejligt at møde nogle nye, dejligt at komme ud og konkurrere og lære og cykle, men mest det der med, bare man får lyst til at komme med igen som skole, jeg er simpelthen så ked af, at tallene er nedadgående, for det er de, man har simpelthen så travlt med at tro på, at man skal blive hjemme og man ikke har tid til andet end at være hjemme på skolerne. Man skal sidde ned og lære på sin skole, og der er ikke nogen, der har tid til at flytte sig så meget, som de burde, siger Ann Jakobsen.

Vil man være sjette årgangs bedste cyklist, så har Johanne Madvig Stidsen fra Bakkegårdsskolen opskriften.

- Man skal kunne klare opgaverne uden at lave fejl, og man skal kunne være den bedste til at huske ruten og ikke fare vild, siger Johanne Madvig Stidsen.