Færdselsaktion i Aarhus: 81 sigtet for at køre over for rødt eller gult

Østjyllands Politi har de seneste to uger haft fokus på færdselsovertrædelser i lyskryds i Aarhus, hvor folk kører over for enten gult eller rødt. Aktionen har affødt 81 sigtelser.

Ved de seneste to ugers færdselsaktion er 21 sigtet for at køre over for rødt og 60 sigtet for at køre over for gult.

Aarhus Kommune og Østjyllands Politi har i flere år kørt kampagnen Aarhus Bremser For Gult, og i år er ingen undtagelse.

I år er 60 blevet sigtet for at køre over for gult, mens 21 er blevet sigtet for at ignorere rødt lys i krydset. Til sammenligning blev der ved sidste års aktion i alt rettet 77 sigtelser.

Gult betyder stop, men det betyder også, at nu skal krydset ryddes.

Amrik Singh Chadha, operativ leder i færdselsafdelingen ved Østjyllands Politi 

De seneste to uger har politiets færdselsbetjente været ekstra til stede i flere lyskryds i Aarhus, hvor de har haft fokus på at skrive bøder til de bilister, der ignorerer de gule og røde lys.

Ifølge Amrik Singh Chadha, der er operativ leder i færdselsafdelingen ved Østjyllands Politi, så er det ikke bøderne, der er målet med aktionen.

- Aktionen har fokus at nedbringe de dræbte i trafikken og ikke at skrive bøder, siger Amrik Singh Chadha til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Kvinde lokkede cykeltyve i fælde med falsk handel

Livsfarligt for venstresvingende at køre over for gult

Hvorvidt det er farligt at køre over for rødt, kan der næppe være megen diskussion om, men den kan umiddelbart være sværere at vurdere, hvorfor det er farligt at køre over for gult.

Spørger man operativ leder i færdselsafdelingen ved Østjyllands Politi, Amrik Singh Chadha, så er der dog på ingen måde tvivl om, hvorfor det er farligt at køre over for gult.

- Det er farligt fordi der er en del trafikanter, der holder og afventer at kunne gennemføre deres venstresving. Vi ser jævnligt sager, hvor bilister påbegynder sit venstresving og bliver ramt af medtrafikanter, der ikke overholder det gule lys, siger Amrik Singh Chadha.

Læs også Politiet vil konfiskere 190 millioner kroner fra havbrugsejer

Gult betyder det samme som rødt

Den operative leder i færdselsafdelingen ved Østjyllands Politi præcisere over for TV2 ØSTJYLLAND, at gult lys betyder stop nøjagtig ligesom rødt gør det.

Dog er det en vurderingssag i hvert enkelt tilfælde, hvorvidt der skal skrives bøde for at passere et gult lyskryds.

- Hvis man er én meter fra stoplinjen, er der ikke nogen, der forventer, at man stopper, siger Amrik Singh Chadha.

Læs også 23-årig kvinde mistede livet i trafikkryds: Nu vil politikere have mere video-overvågning

Han fortæller desuden, at det kan være en fordel for bilister at være opmærksomme på øvrige lysreguleringer i krydset. Det gør det ifølge ham nemmere at være på forkant med tingene.

- Man kan være forudseende og holde øje med andre lys i krydset. Hvis der bliver rødt for fodgængere, så bliver der også snart gult i bilbanen, siger Amrik Singh Chadha.