Fængslet efter overfald

Vold mod mand fra venstrefløjen

Foto: Colourbox

En 25-årig mand fra den politiske venstrefløj blev fredag aften udsat for vold af en gruppe personer fra den yderste højrefløj i Aarhus.

En 20-årig mand er anholdt og sigtet i sagen, og han er lørdag formiddag blevet fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus med krav om varetægtsfængsling.

Her blev han fængslet frem til den 8. maj i surrogat på baggrund af en bestemmelse i retsplejeloven, som begrunder fængslingen i, at der er risiko for, at den sigtede på fri fod vil begå ny kriminalitet.

- Han er fængslet på gentagelsen, siger Thomas Hinge, der er politikommissær hos Østjyllands Politi, til TV | 2 ØSTJYLLAND.

Den bestemmelse tages netop i brug, fordi den sigtede er kendt som voldsmand i politiets registre.

Retten i Aarhus har bestemt, at manden ikke skal sættes i fængsel, men i stedet indlægges på en psykiatrisk afdeling i foreløbig fire uger.

Der er ikke rejst sigtelse efter straffelovens bestemmelse om, at overfaldet skulle være motiveret i offerets politiske overbevisning.

- Han er ikke fængslet på baggrund af noget politisk. Det er almindelig vold, og det er ikke politisk motiveret, siger Thomas Hinge.

Den 25-årige mand kom ikke til skade ved overfaldet, som foregik i midtbyen i Aarhus. Ved overfaldet blev offeret væltet af sin cykel og udsat for vold.

Tidligere har der været en ballade og voldlige sammenstød mellem grupperinger fra højre- og venstrefløjen i Aarhus, men gennem den seneste tid har der været ro i de kredse. Overfaldet i fredags er heller ikke et tegn på, at konflikten er ved at blusse op igen, oplyser Thomas Hinge.