Fællesbøn er forbudt på Langkær Gymnasium

På Langkær Gymnasium, der tidligere er kritiseret for at opdele elever efter etnicitet, er det ikke tilladt at bede fællesbøn

Foto: Flemming Krogh - Scanpix

I kølvandet på den omdiskuterede beslutning om at opdele Langkær Gymnasiums elever efter etnicitet, er det nu kommet frem, at fællesbøn ikke er tilladt på skolen. 

Læs også Langkær-rektor forsvarer etnisk opdeling i redegørelse

I skolens reglement står der blandt andet, at religiøse ritualer kun må praktiseres alene og kun på steder, hvor der ikke færdes andre. Det betyder, at eleverne ikke må deltage i fællesbøn - uanset religion.

Langkær Gymnasium er en religiøs neutral skole, hvor religion opfattes som et privat anliggende. Forkyndelse finder ikke sted. Religiøse ritualer må kun praktiseres alene og kun på steder, hvor der ikke færdes andre. Der stilles ikke lokaler til rådighed for religiøse aktiviteter. Skolens ledelse kan dispensere fra denne bestemmelse.

Reglement på Langkær Gymnasium

- I respekt for de enkelte elevers forskellige religioner, har vi efter en grundig proces med bestyrelsen, elever og lærere bestemt, at skolen som en uddannelsesinstitution bør være et religiøst neutralt område, siger Yago Bundgaard i en pressemeddelelse.

 Langkær Gymnasium skiver, at skolen anerkender og respekterer religion som et privat anliggende for den enkelte elev.

- Vi søger at styrke fællesskabet og sammenhængskraften ved at opbygge en hverdag for vores elever med læring i centrum. Vores erfaring har været, at religiøse aktiviteter i nogen sammenhænge har virket ekskluderende, siger Yago Bundgaard i pressemeddelelsen. 

80 procent af eleverne på Langkær Gymnasium har en anden etnisk baggrund end dansk. I forrige uge kom det frem, at gymnasiet har opdelt eleverne, der startede i 1. g i år. Tre af klasserne er halvdelen to-sprogede og resten danske. I fire af klasserne er der kun to sprogede elever.

02:41

Rektor på Langkær Gymnasium i Tilst har i løbet af sidste uge skulle forklare og forsvare, at han har valgt at opdele de nye 1.g-klasser efter, hvilken etnisk baggrund eleverne har. Opdeling skal sætte en stopper for, at eleverne med etnisk dansk baggrund flygter fra gymnasiet.

Luk video