Få penge for dit affald

Nu kan du sælge dit skrot på genbrugsstation

Skal du omkring genbrugsstationen i weekenden med den gamle vask, brugte gryder eller tomme dåser fra Tyskland, så er der måske penge at hente, når du har tømt traileren.

Et firma i Tilst har åbnet Danmarks første genbrugsstation, der betaler for alle former for genbrugeligt affald som jern, metal, pap og batterier.

Stena Recycling håber, at både private og erhvervsdrivende bliver mere bevidste om, at meget affald faktisk kan genvindes.

- Der er mange ting hjemme i husholdningen, som normalt ender på genbrugsstationen, som faktisk er penge værd. For eksempel kan 98 procent af et lysstofrør genanvendes, fortæller regionsdirektør i Stena Recycling Jakob Kristensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Genbrugsstationen forventer at få omkring 100 ton igennem stationen om året, og der kan være penge at hente i affaldet. Lige nu giver genbrugsstationen ca. 1 kr. pr. kilo jern, 7 kr. for aluminium og op til 30 kr. for kobber. Dog forventer Jakob Kristensen ikke, at genbrugsstationen bliver en hælercentral for skrottyve.

- Nej, alle der afleverer hos os skal vise legitimation og registreres, så der ikke er nogen, der udnytter det, siger han.