Få en rundtur på letbanens kontrolcenter

Direktøren i Aarhus Letbane viser rundt og fortæller om letbanens kommende nervecenter

Nu er det for alvor ved at blive synligt, hvad aarhusianerne får for de godt tre milliarder kroner, som Danmarks første letbane kommer til at koste.

Skinnerne er ved at blive lagt, og lige nu arbejder letbanen på det store trafikknudepunkt ved Ringgadebroen midt i Aarhus.

- Det her er hjertet i den aarhusianske letbane. Det er her, at togene bliver vedligeholdt, og det er her, at vi kommer til at styre al trafikken, siger Claus Rehfeld Moshøj, der er direktør for Aarhus Letbane.

Letbanen giver nu trafikale udfordringer

Letbanens nervecenter i Aarhus

Ved det nye store kontrolcenter kommer alle letbanetogene fobi en gang i døgnet, og foruden kontrolcentret skal hovedbygningen blandt andet huse både værksted og vaskehal.

- Hovedparten af togene kommer til at køre ud herfra. Vi kommer også til at have tog stillet op både i Odder og Grenaa, så morgentrafikken kan komme godt af sted, siger Claus Rehfeld Moshøj.

Letbane-tog snart klar til skinnerne

Anlægget for kontrol- og vedligeholdelsescentret koster cirka 120 millioner kroner, og byggeriet af centret forventes at være færdigt til august.

I øjeblikket bliver der lagt skinner til den 12 kilometer lange strækning i byen, og derefter skal 3.000 elmaster installeres, som skal bære køreledningerne til togene på letbanen.

I tv-indslaget øverst på siden kan du få en rundtur på letbanens kommende nervecenter.