Exit overrasker ikke baglandet: - Krænkelsessager har sat et stort præg på Radikale Venstre

Radikale Venstre i Aarhus skal på udkig efter en ny folketingskandidat, der kan bære arven videre efter, at den østjyske stemmesluger har valgt ikke at stille op ved næste folketingsvalg.

Efter 22 år som kandidat for de Radikale Venstre i Aarhus har Morten Østergaard i dag skrevet i et Facebookopslag, at han ikke genopstiller ved næste folketingsvalg.

Udmeldingen kommer oven på et turbulent efterår hos den tidligere radikale leder. Her var han involveret i flere krænkelsessager internt i partiet, der til sidste førte til, at han trak sig som politisk leder for Radikale Venstre.

At Morten Østergaard nu har valgt ikke at genopstille, kommer derfor heller som en overraskelse for formand i Radikale Venstre i Aarhus, Klaus Bach Trads.

- Det er ikke en udmelding, der kommer som et chok for os, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

- De krænkelsessager har sat et stort præg på Radikale Venstre.

En epoke, der slutter

I 2005 blev Morten Østergaard for første gang valgt til folketinget og allerede to år senere, blev han næstformand i partiets folketingsgruppe under Margrethe Vestagers ledelse.

Siden har han bestridt flere ministerposter og i perioden 2014-2020 stod han i spidsen for Radikale Venstre som partiets politiske leder.

Klaus Bach Trads beskriver Morten Østergaards tid i partiet som en lang epoke i Radikale Venstres historie, der nu slutter.

- Han har været med til at sætte retning for hele partiet, og det har han gjort godt på både det værdipolitiske og det økonomiske område, siger Klaus Bach Trads.

Radikale Venstre blev en af de store sejrsherrer ved folketingsvalget i 2019 med valgets største fremgang, der betød en fordobling af partiets mandater fra otte til 16.
Radikale Venstre blev en af de store sejrsherrer ved folketingsvalget i 2019 med valgets største fremgang, der betød en fordobling af partiets mandater fra otte til 16. Foto: Nikolai Linares / Ritzau Scanpix

Ved folketingsvalget i 2019 blev Morten Østergaard en af de helt store stemmeslugere med 17.781 personlige stemmer i Østjyllands Storkreds.

- Han var partileder ved det bedste valg i mands minde, så det er en stor opgave at løfte nu, siger Klaus Bach Trads.

En stor arv at løfte

Dermed indleder lokalafdelingen i Aarhus arbejdet med at finde en ny folketingskandidat, der kan bære arven videre. 

Men det bliver ikke med én markant profil i spidsen, lyder det. I stedet forventer Klaus Bach Trads, at stemmerne vil blive fordelt over flere radikale kandidater i Østjylland. 

- Det bliver en holdindsats. Vi har et godt hold i Aarhus og Østjylland, men vi kan ikke finde én person til at løfte opgaven. Morten brugte også 22 år på at bygge det op, siger Klaus Bach Trads.

Formanden for Radikale i Aarhus vil på nuværende tidspunkt ikke pege på, hvem der er i spil til at føre partiet videre i Østjylland. Han henviser til kredsens generalforsamling i april, hvor der vælges fire radikale kandidater til hver af Aarhus’ fire valgkredse. 

Morten Østergaards blå bog

20201014-131336-A-1920x1277we

Regn, slud og snevejr over Danmark - her er der størst risiko for sne

Storegade Randers

Om halvanden uge åbnes der for udeservering, men restauranter siger nej

def_thumb,50_percent

play Søvand forsvandt på mystisk vis: Nu bliver det politianmeldt

Ikea Skejby Aarhus IKEA

Genåbningsglæde hos IKEA: Håber ikke alle kommer på tirsdag

LINE JENSEN, KUNSTIGE NEGLE

play Line elsker kunstige negle: Former dødsstjernen på din fingerspids

Lige nu
mink minkfarm bure bur

liveblog Affaldsselskaber melder klar til at brænde opgravede mink