Evald Krog takker af: Siger farvel til et livsværk

Han stiftede selv Muskelsvindfonden i 1971 og om få måneder takker han efter fire årtier af som formand

04:11

1 af 2

I mere end fire årtier har Evald Krog kæmpet for at sætte muskelsvind på dagsordenen.

Om få måneder stopper han som formand for den forening, han selv stiftede i 1971, og som har haft stor betydning for kulturlivet i Danmark.

Men kan man overhovedet slippe et livsværk efter 42 år.

- Man kan ikke sådan bare lige lægge det hen på hylden og sige tak for nu, jeg har nydt det. Men vi har gjort en masse godt for mange mennesker, og vi har Danmarks bedste handicapforening, så nu er det det, siger Evald Krog, der fremover vil følge med fra sidelinjen.

Evald Krog stopper som formand for Muskelsvindfonden

Den kendte formand har tidligere sagt tak for nu, men vendte tilbage som formand efter få år, fordi han ikke syntes om måden, foreningen blev drevet på.

Han giver da heller ingen garantier denne gang.

- Jeg skulle mene, at det er slut nu. Men hvor langt frem tænker du ? jeg vil jo ikke binde mig selv op på en udtalelse nu og her, siger han med et smil på læben.

Den afgående formand får fremover en masse fritid, der nu skal fyldes med noget andet end Muskelsvindfonden og sommerens traditionsrige Grøn Koncerter.

- Jeg skal skrive en bog, holde foredrag og så skal jeg ud at sælge sko. Nu får jeg også tid til at komme til jazz-koncerter, som jeg har haft alt for lidt tid til. Og så skal jeg selvfølgelig også slappe af, og jeg skal prøve at have en rigtig lang sommerferie, siger Evald Krog.

Se tv-indslaget om Evald Krog, der snart kan kalde sig forhenværende formand, i videoen ovenfor.