Evald Krog stopper som formand for Muskelsvindfonden

Grundlæggeren takker af efter 42 år på formandsposten

Efter 42 år som formand har Muskelsvindfondens grundlægger, Evald Krog, meddelt, at han stopper som foreningens frontfigur.

I et personligt brev til fondens medlemmer fortæller Evald Krog, at han ikke genopstiller som formand på Muskelsvindfondens kommende landsmøde næste år.

Brevet til medlemmerne er trykt på bagsiden af bladet Muskelkraft, oplyser Muskelsvindfonden i et opslag på Facebook.

71-årige Evald Krog bor i Ajstrup syd for Aarhus. Han grundlagde Muskelsvindfonden i protest mod, at der ifølge ham ikke blev gjort nok for danskere med muskelsvind.

tv-indslag: Evald Krog fylder 70 år

Siden har han blandt andet været drivkraft bag Grøn Koncert og Muskelsvindfondens nyetablerede ferie- og kursuscenter ved Korsør, Musholm.

Evald Krog trak sig i 2001 som formand for at lade yngre kræfter tage over. Tre år senere vendte han imidlertid tilbage til formandsposten, som han har siddet på lige siden.

- Jeg har været glad for at være med i hele forløbet, men føler også, at der aldrig vil komme et bedre tidspunkt for mig som skibets kaptajn til at sige tak for denne gang og forlade den stolte skude efter sammenlagt 42 år på kommandobroen, skriver Evald Krog til medlemmerne af Muskelsvindfonden.

Se interview: 40 år som formand for Muskelsvindfonden

- En ny formand vil aldrig få en bedre start end netop nu, hvor Muskelsvindfonden står på toppen af en ny stor succes. Nu er opgaven at fylde de nye rammer ud med aktiviteter til gavn for alle, ikke blot med muskelsvind, men også med andre former for handicap. Lad os vise verden, hvad vi kan.

Evald Krog har også været medlem af Socialdemokraterne i 12 år. Han stillede op til byrådet i Aarhus Kommune ved valget i 2009, men forlod partiet i 2012.

Afskeden med Socialdemokraterne skyldtes, at partiet ifølge Evald Krog ikke gjorde nok for de svageste i samfundet.