Evald Krog er død - 76 år gammel

Evald Krog er død, 76 år gammel. Det oplyser Muskelsvindfonden på sin facebookside.

Evald Krog grundlagde Muskelsvindfonden i 1971 i protest mod, at der blev gjort for lidt for personer med muskelsvind i Danmark. 

Evald Krog er desuden kendt for at have været med til at starte Grøn Koncert, der stadig bliver afviklet landet over hvert år. Overskuddet går til Muskelsvindfondens arbejde. 

- Evald var et enestående menneske, en stor personlighed og rollemodel, en iværksætter, en charmør og ikke mindst en person, der elskede musik, fest og farver, skriver Muskelsvindfonden.

Muskelsvindfondens grundlægger og mangeårige formand Evald Krog fik trods alvorlig muskelsvind et langt og begivenhedsrigt liv.

TV2 ØSTJYLLANDs journalist Irene Nørgaard udkom i 2017 med biografien  “Take it away, Evald,” og så sent som mandag besøgte hun ham i sit hjem. 

Hun fortæller, hvordan har har gjort en stor forskel for mennesker med handicap og især mennesker med muskelsvind.

- Da han var barn, blev folk med muskelsvind ikke mere end 15-20 år gamle, men det gjorde han oprør imod. Han har gjort en stor forskel i forhold til rehabilitering af mennesker med muskelsvind, fortæller Irene Nørgaard.

En umættelig appetit på livet

I 2016 forlod han endegyldigt posten som formand for Muskelsvindfonden på grund af sit helbred. Samme år fik han konstateret Alzheimers sygdom. 

Posten overtog Simon Toftgaard Jespersen, og han har blandt andet skrevet disse ord om Evald Krog på Muskelsvindfondens hjemmeside:

"En lille mand med en umættelig appetit på livet, og som ikke lod sig begrænse. Af noget.

I dag sidder jeg i hans stol, og hvilken en det er. En stol ingen kan fylde. En stol hvor hans aftryk for evigt vil blive siddende.

Tak Evald for alt, hvad du har gjort, skabt og ændret. Du er og forbliver mit største idol, og jeg vil aldrig glemme dig."

Evald Krog boede frem til sin død i Ajstrup ved Malling. 

Mindeord fra borgmesteren

Også borgmester i Aarhus kommune, Jacob Bundsgaard, begræder Evald Krogs død. Borgmesteren har skrevet følgende mindeord: 

"Evald Krog var et af de mest inspirerende mennesker, jeg har mødt – ved det han ville og det han gjorde.

Trods sit medfødte handicap viste Evald Krog, hvad der alligevel var menneskeligt muligt og formede dermed ikke bare sit eget liv, men også mange, mange andres. Han gav inspiration og håb til alle.

Jeg har engang set Evald citeret for at sige, at, ”hvis man tager de rigtige briller på, er der ingen grænser for, hvad det her liv kan komme til at indeholde”. Det er en smuk ledetråd at have for sit liv. På den måde har Evald for mig altid stået som det fremmeste udtryk for, hvor meget ens egen tilgang til tilværelsen betyder for den livskvalitet, man oplever.

I mødet med Evald Krog blev man slået af den energi og entusiasme, han altid har været udstyret med. Han ville gøre en forskel og gjorde det. Han har på den måde haft enorm betydning for ikke bare muskelsvindramte, men for alle mennesker med et handicap. Evald Krog blev gennem arbejdet med især Muskelsvindfonden og Grøn Koncert en institution i sig selv, i Aarhus, i Danmark og i udlandet.

Ved Evald Krogs død har Aarhus og Danmark mistet en meget stor personlighed, og mine tanker går til familie og venner.

Æret være hans minde."

byretten i Aarhus

Anholdt efter brud på corona-restriktioner: To kvinder skal sendes ud af landet

øjenvipper

Efter stormløb af utilfredse kunder: Randers-firma under tvangsopløsning

40_percent

playDen britiske mutation spreder sig i Østjylland: Restriktionerne er ikke nok

Mads Krigslund

play Vacciner er lys i mørket for Mads: - Det er forfærdeligt at være forretningsdrivende

Retten i Randers

Papfar og mor dømt skyldig i mishandling af lille barn - Fuldstændig vanvittigt, siger anklager

John Mikkelsen

play John er tilbage ved sin maskine: Industrien klarer sig trods Covid19