Eurovision-magi i Aarhus

60-året for Eurovision Song Contest fejres i Aarhus

Flere tidligere vindere er med til at hylde Eurovision Song Contest, når Aarhus bliver vært for en 60 års jubilæumskoncert.

60 året vil blive markeret af historiens yngste vinder af Eurovision Song Contest og en af Irlands største Grand Prix-stjerner optræder.

- Man har aldrig før kunnet opleve to tidligere vindere i Aarhus, siger Johann Sørensen, der er formand for MelodiGrandPrixFans.dk.

Der er stor grund til, at det er 60 år siden, at Euruovision Song Contest så dagens lys for første gang, lyder det fra Melodi Grand PRix-formanden:

- Det har udviklet sig meget siden 1956 fra en konkurrence mellem syv lande til nu at forene hele Europa på tværs af grænser, lyder det fra Johann Sørensen.

Koncerten arrangeres af MelodiGrandPrixFans.dk, og det er spillestedet Radar ved Godsbanen i Aarhus, der lægger scene til jubilæumskoncerten.

De optræder

De tre sangere, der optræder er Sandra Kim, Linda Martin

og Magnus Carlsson.

Sandra Kim var vandt i 1986 med sangen J'aime la vie som kun 13-årig.

Linda Martin startede sin musikalske karriere i gruppen Chips tilbage i 1969, som hun debuterede i det irske Melodi Grand Prix med. Men det var som solist hun fik sit helt store gennembrud først i 1984, da hun opnåede en andenplads i Eurovision Song Contest med sangen "Terminal 3". I 1992 vandt hun med sangen "Why Me".

Magnus Carlsson har deltaget i Melodifestivalen otte gange både som solist og sammen med grupperne Barbados og Alcazar.

Jubilæumskoncerten finder sted lørdag d. 22. august i år.