Europaplads er åbnet på ny

Central plads i Aarhus skal være med til at binde byen sammen med havnen

Midt mellem åen og havnen finder man Europaplads i Aarhus. En plads, som efter flere års arbejde, nu har fået helt nyt liv.

Aarhus Kommune har sammen med Realdania arbejdet på at omdanne pladsen for at skabe sammenhæng mellem havnefronten og miljøet omkring åen.

Se også: Bøgerne flyttes ned på havnen

Projektet har navnet 'Urban Media Space' og har blandt andet indebåret, at en del af Aarhus Å er blevet frilagt, så åen nu løber frit lige fra Mølleparken til åens udløb ved havnebassinet.

Arbejdet med at fritlægge åen har mødt en del kritik fra restauranter og forretninger i området, som nu kan glæde sig over, at Europaplads er åbnet igen.

En, som i hvert fald er glad for begivenheden, er rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S). Han ser åbningen af Europaplads som et af flere led i byudviklingsprocessen:

- Med fritlægningen af åen og åbningen af Europaplads begynder det nye byrum på havnen i Aarhus at folde sig ud. Til sommer følger DOKK1 og senere igen bl.a. de nye åbne pladser på havnefronten. Alt sammen er vigtige elementer i arbejdet med at gøre den tidligere industrihavn til et levende og aktivt område, hvor by og vand møder hinanden, siger han i en pressemeddelelse.

Ved siden af den nye Europaplads ligger Aarhus Kommunes nye kulturinstitution, Dokk1, som eksempelvis skal huse Hovedbiblioteket og borgerservice. Bygningen åbner officielt den 20. juni 2015.

Hele projektet med Urban Media Space har kostet 1,9 milliarder kroner at realisere og betegnes som det største anlægsprojekt i kommunens historie.

Europaplads fik sit navn i 1960 efter en europæisk kulturpris, som Aarhus Kommune fik tildelt. Du kan læse mere om pladsens historie ved at klikke her.

20210723-144654-L-1920x1280we

Aarhusianske fanebærere gik forrest: - Det var en kæmpe oplevelse

Skærmbillede 2021-07-23 kl. 14.18.35

Huse evakueres på Anholt - Mortergranat fundet i "ørkenen"

IMG_5540

Fanebærers far skal ikke se sønnen gå ind med dannebrog

9905f69f-b5e3-47bc-9e2b-84feec2e94de

Stigning i danskere der tager corona med hjem fra udlandet

Molslinjen færge

play Færgeruter udvides: Nu kan du sejle gratis alle hverdage

20170502-151015-3-1920x1277we

Mand fortsat i kritisk tilstand efter indånding af giftig gyllegas

Dagens mest læste