Et specielt sted for Wammen

Forsvarsministeren har en speciel tilknytning til Skæring Hede, hvor fem frihedskæmpere blev henrettet

07:12

1 af 2

For forsvarsminister Nicolai Wammen (S) er det en speciel oplevelse at besøge Skæring Hede nord for Aarhus mandag aften.

Wammen besøger mindelunden i de naturskønne omgivelser i anledning af 70-årsdagen for Danmarks befrielse.

Mandag aften skal Nicolai Wammen holde en tale i forbindelse med mindehøjtideligheden i Skæring. Han kendte dog stedet allerede som dreng, hvor han var på besøg med sin far.

- Stedet betyder meget for mig. Jeg har en tæt tilknytning til Aarhus. Jeg var herhenne med min far, da jeg var seks-syv år gammel. Han fortalte mig om 2. verdenskrig og om, hvad der var sket her på stedet. Det gjorde et kæmpe indtryk på mig som dreng, siger Nicolai Wammen i et direkte interview på TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Freden blev fejret i Østjylland

Nicolai Wammen er glad for Skæring Hede på grund af den flotte natur. Omvendt er stedet uløseligt knyttet til de fem østjyske frihedskæmpere, der blev henrettet af tyskerne i 1943.

- Det her er et smukt sted. Solen skinner, og Dannebrog vajer. Det er på mange måder idyl. Samtidig ved vi, at i 1945 kørte der en lastbil herned med fem unge mennesker, som havde kæmpet for Danmarks frihed.

- Hver gang man er herude, er det med følelsen af, at det var så uretfærdigt - det der skete for dem. Men at de kæmpede og at andre kæmpede har været afgørende for det land, vi har i dag.

- De gav deres liv for, at vi kan leve i frihed. De ofrede deres drømme. Det var unge mennesker, som dårligt nok var kommet i gang med livet. De havde det hele foran sig.

I forbindelse med mindehøjtideligheden på Skæring Hede holder Nicolai Wammen senere mandag aften en tale.

Se interviewet med Nicolai Wammen øverst i artiklen.

Du kan også følge mindehøjtideligheden LIVE her fra klokken 18.15